Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Sedjak har en plan: Skal unngå overtenning

MÅ BEHOLDE ROEN: Lars Sigve Hamre (t.v.) var blant spillerne som var overtente i forrige lokaloppgjør mot Nærbø. Trener Dalibor Sedjak er trygg på at det ikke vil skje igjen. Foto: Ole Aarre

Håndballherrene står overfor den viktigste kampen i klubbens historie. Likevel mener trener Dalibor Sedjak at presset var større før Nærbø-kampen sist.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 17.03.2017 kl 20:08

– Nå har vi tre matchballer og trenger ett poeng. Det er ikke sikkert vi trenger det ene poenget en gang, så det er egentlig ikke så mye press før denne kampen, insisterer SHK-trener Dalibor Sedjak, rolig og behersket som alltid.

– Presset var større i forrige kamp mot Nærbø. Da følte jeg at vi måtte vinne for å henge med i toppen. Men vi vil selvfølgelig vinne nå også og avgjøre opprykket på hjemmebane. Samtidig så griner jeg ikke hvis det ikke skjer. Vi kan gå til kampen med lave skuldre, mener han.

– Så overhodet ingen nerver å spore hos treneren før kampen som kan gi historisk opprykk?

– Nei, det går fint. Jeg er alltid rolig. Etter to fødsler mistet jeg det genet som gjør meg nervøs før håndballkamper. At vi skal spille en viktig kamp om noen dager vipper ikke meg av pinnen, sier Sedjak før helgens storkamp.

Viktig lærdom

Da lagene møttes foran 1200 tilskuere på Jæren i november knep Sandnes seieren like før slutt og vant 20–21. Oppladningen til den kampen var langt fra optimal, ifølge Sedjak, som tror spillerne tok med seg viktig lærdom fra den kampen.

– Da var de overtent og jeg tror de lærte mye fra den kampen. Det er viktig å være gira til kamp, men de er mindre oppgaldret nå, mener han.

Mannen som fyrte opp stemningen mest sist var lagets eneste sandnesgauk, Lars Sigve Hamre.

– Vi snakket litt om det på trening denne uken at vi skal komme roligere inn i denne kampen. «Matta» (Martin Hare) for eksempel var jo så tent at han var helt ferdig etter fem minutter, minnes Hamre og ler.

Sist fyrte Hamre opp til kampen med å uttale at han gledet seg til å slå de selvgode bøndene. Men mye har skjedd siden den gang og nå er tonen en litt annen.

– De har jo brukt mer penger på en spiller enn vi har på hele laget, etter hva jeg har hørt. Vi møter et kjøpelag – et kjøpelag som er i form, sier Hamre, som føler Nærbøs tidligere påstander om at Sandnes er et kjøpelag nå slår kraftig tilbake på jærbuene etter at de signerte profilen Steffen Stegavik.

Har champagnen klar

Trener Sedjak kommer ikke til å gjøre noe spesielt for å stoppe Stegavik.

– De har mer rutine, kvalitet, fart og oppfinnsomhet i angrep nå, men sånn som vi spiller i forsvar for tiden så skal de ikke få det lett. Det er heller ikke vår stil å prøve å ta ut enkeltspillere. Det prøvde vi mot Nøtterøy og det gikk til helvete, sier treneren.

– Hvordan blir festen hvis dere klarer opprykket på søndag?

– Den blir spontan. Vi planlegger ingenting. Så er det jo de spontane festene som er best, er det ikke, spør Sedjak.

Lars Sigve Hamre lover å ha champagnen klar hvis det blir seier.

– Hvis vi rykker opp, så blir det en champagne eller to i garderoben etter kampen. Det kan jeg i hvert fall love.

Sandnes stiller med skadefritt mannskap. Kampstart er 1800.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...