Skal vise følelser og endring gjennom dans

CHANGE: De to kvinnene Valentina Reyes og Rebekka Stumpf skal framføre dans på KinoKino sammen med Quyen Nguyen, Liam Pentland, Jonathan Ott og Tien Mihn Pham. Foto: Frode Olsen

Seks dansere skal ta publikum med gjennom de forskjellige stadiene i en forandringsprosess. Det blir mye følelser og uttrykk på KinoKino i starten av mars.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Det er rutinerte og dyktige dansere som inntar KinoKino med fire forestillinger helgen 8. til 10. mars. Gjennom forestillingen «Change» skal de tolke hvordan mennesker takler uforutsette hindringer, endringer og utfordringer.

De seks danserne som skal ta med publikum på denne følelsesreisen, er alle danselærere på Steps dansestudio i Stavanger. Samme gjeng satte for tre år siden opp forestillingen «Mysteriet», og initiativtaker til den kommende forestillingen,Valentina Reyes, forteller at hun fikk ideen via en illustrasjon hun fikk tilsendt av et søskenbarn.

– Gjennom et livsløp er vi jo stadig i endring. Noen ganger støter vi på ukjente utfordringer, eller møter andre opplevelser som fører til endringer i våre liv. Som dansegruppe forsøker vi å tolke noen av følelsene som oppstår når man skal ut av komfortsonen. Noen reagerer kanskje med frykt, mens andre blir paralysert. På den andre siden vil mange omfavne endringer og prosesser de gjennomgår. Dette tolker vi gjennom framføringen, sier Reyes.

Valentina Reyes har for egen del vært gjennom flere faser av sitt liv, men dansen har alltid stått sentralt. Hun har vært hektet siden 14-årsalderen, og har som de andre i crewet, sin bakgrunn fra den urbane hipop-stilen.

– Jeg gikk på danselinjen den gang Lundehaugen var det beste alternativet. Deretter tok jeg ett år med dans på UIS, før jeg bestemte meg for å lære mer utenfor landegrensene. Det har blitt slik at jeg både har undervist og selv vært på kurs i Europa og i Los Angeles, forteller hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LEDER: Valentina Reyes har lært dans både på Lundehaugen og ved UIS. Flere turer til utlandet har også gitt henne mye erfaring. Foto: Frode Olsen

Det er på disse oppdagelsesreisene at Valentina har truffet flere av de andre som skal opptre sammen med henne på KinoKino.

– Jeg har blitt kjent med så mange dyktige dansere og spennende personer på mine reiser. Rebekka Stumpf traff jeg for eksempel på én av turene, og nå har de aller fleste i denne gjengen base i Norge og jobber her på Steps. Jonathan Ott er unntaket, sier Reyes.

Nå ligger de altså i hardtrening for å fremstå best mulig rustet til premieren. Selve musikken kommer til å bli en viktig ingrediens når danserne skal kombinere hiphop med moderne stilarter.

– I samtidsdans kan man noen ganger oppleve at musikken kun fungerer som et bakteppe til dansen. I vår forestilling er musikken sentral, og dansen går hånd i hanske med lydbildet. Musikkvalget har stor spennvidde, noe som fører til at uttrykk og dansen oppleves kraftigere. Tempoet varierer også, sier hun.

I og med at alle seks underviser ved Steps danseskole, håper Valentina Reyes at forestillingen vil være til inspirasjon for andre.

– Mange som danser hos oss sier at de vil ta turen, men publikum trenger på ingen måte å være spesielt interessert i dans for å skjønne, eller ha glede av det skal framføres. Dette er en forestilling alle kan ha utbytte av å se, sier Valentina Reyes.

Danserne i forestillingen er Jonathan Ott (Tyskland), Liam Pentland (UK), Quyen Nguyen (Norge), Tien Minh Pham (Norge), Rebekka Stumpf (Tyskland) og Valentina Reyes (Norge).

Design scenografi/medprodusent: Lars-Martin Vågseter og Rudi Bjørknes Gundersen

MYE ØVING: Dansegruppen ligger i hardtrening før premieren. Her tester de rytmen sammen i lokalene til Steps i Stavanger Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...