Skapte nytt liv i Noredalen Bygdahus

STORVEIS: Godt over 80 gjester samlet seg til festmåltid, underholdning og dans etter live countrymusikk fra John Almås. Foto: Frode Olsen

Ifølge bestyrelsen av Noredalen Bygdahus har det vært noe trått med engasjement og arrangement de senere årene. Da arrangementskomiteen inviterte til en helaften, ble det igjen liv og røre blant venner til det som en gang het Sporaland skolekrets.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Lørdag kveld var det lagt opp til et annerledes innhold sammenlignet de årlige basarene som holdes i Noredalen Bygdahus. For første gang på lang tid stelte arrangementskomiteen i stand en sammenkomst hvor sammensveising og sosialisering var det viktigste.

Som ekstra garnityr til middag og dessert fra Lura Turistheim, underholdt Torolf Nordbø (Han innante) og kollega Tor Moen Tønnessen de vel 80 gjestene. Kvelden ble avsluttet med dans til musikk fra countryartist John Almaas.

I tillegg til basar

Håkon Heltland fra styret til den frivillige organisasjonen forteller at seks representanter valgte å prøve ut et nytt konsept.

– Det er den årlige basaren som er hovedinntektskilden for bygdahuset. Da inviterer vi både to kor og korps. I år hadde vi fremme rundt 130 stoler, og lokalet ble raskt fylt opp. Selv om folk betalte for helaften lørdag, håper jeg likevel de vil kjenne på kvelden som en gave, sier Hetland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TOROLF NORDBØ: «Han Innante» besøkte Noredalen bygdehus. Det skjedde ikke uten at gjestene fikk testet lattermusklene. Foto: Frode Olsen

Noredalen Bygdahus har en spesiell og viktig historie. Geirmund Øglend forteller at bygningen fungerte som skole for det som en gang her Sporadalen skolekrets, med nedslagsfelt fra Kjosavik til Skjelbreddalen.

– Både bygdahuset på Tveit og her i Noredalen ble lagt ned da Sviland skule sto klar for nøyaktig 50 år siden, i 1967. Huset brant helt ned til grunnen i 1970. I etterkant bestemte ildsjeler seg for å bygge huset opp igjen. I tillegg til basar og utleie av lokalene mottar vi også offentlig støtte, forteller Øglend.

Leikaring og barnehage

Det er ikke helt slik at bygdahuset mer eller mindre har stått tomt etter gjenoppbyggingen etter brannen. Gjennom snart 50 år har det vært mange ulike typer av aktivitet.

– Huset har vært samlingssted for flere aktiviterer. Vi har hatt leikaring for barn, bridgeklubb og idrettslag som har tilstelninger her. Lekestund for barn og voksne i lokalmiljøet har også blitt gjennomført. Et år fungerte huset også som barnehage, minnes Øglend.

I etterkant forteller Håkon Hetland at de sammen med resten av organisasjonen får avgjøre om flere fester for lokalbefolkningen skal gjennomføres. Ut i fra publikums reaksjoner vil det trolig bli verdsatt.

– Vi er seks stykker fra organisasjonen som ønsket å teste dette. Neste år er det andre krefter som skal bestemme seg for hva de ønsker å tilby. Kanskje finner de på noe lignende, eller muligens et annet konsept. Det ble i det minste god stemning. Jeg tror folk koser seg, sier Hetland.

BLANDING: Det var mest voksne og noen godt voksne som var samlet til fest. I den ene enden av lokalet var det likevel et bord med gjester i lavere aldersgruppe. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...