Skartun ferdig i Sandnes Ulf

Oddbjørn Skartun har spilt sin siste kamp i Sandnes Ulf. Foto: Rune Eikeland

Det ble bare én sesong på Oddbjørn Skartun i lyseblått.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2017 kl 15:38

Den tidligere Bryne-spissen scoret godt med mål før han kom til Sandnes Ulf, men har slitt med å finne veien til nettmaskene denne sesongen. Selv om han har vært på banen alle kamper bortsett fra én, har det kun blitt 12 starter på 28-åringen og fire scoringer.

Verken klubb eller spiller skal ha ytret ønske om å forlenge avtalen, og i kvalifiseringskampen mot Ranheim – da Sandnes Ulf desperat jaktet et utligningsmål – satt Skartun på benken hele kampen.

– Jeg ønsket ikke å bli med videre. Det har blitt mye spilling i feil posisjon som hengende spiss, og der føler jeg ikke at jeg har mine beste kvaliteter. Jeg har kanskje spilt 3-4 kamper som ren spiss, og da føler jeg det er best for karrieren min å se meg om etter en ny klubb.

– Hva skal du gjøre nå?

– Nå blir det først og fremst en liten ferie, men jeg har fått noen henvendelser fra noen klubber. Så får vi se, sier Skartun, som innrømmer at det først og fremst er førstedivisjonsklubber som har tatt kontakt.

Blant de øvrige spillerne i Sandnes Ulf som er på utgående kontrakter finner vi keeperne Egil Selvik og Jonas Høidahl. Førstnevnte har fått et kontraktstilbud, men her er det helt avgjørende for den nye avtalen at Selvik blir utlånt til en klubb som spiller i andre- eller førstedivisjon.

Om Selvik går på utlån, kan det være aktuelt å skrive en ny kontrakt med tredjekeeper Jonas Høidahl.

Viljar Vevatne har også fått et kontraktstilbud, men han har foreløpig verken svart ja eller nei og er i den berømte tenkeboksen. Der befinner også Kjell Rune Sellin seg, til tross for at han har kontrakt med klubben ut 2018-sesongen. Dette skal skyldes private årsaker, men han kan altså også være på vei ut.

Før helgen ble det klart at både Mads Nielsen og Nicolai Geertsen gir seg i Sandnes Ulf.

– Jeg vil prøve meg på et høyere nivå, og ifølge agenten min finnes det interesse, sier Mads Nielsen til Sandnesposten.

Ifølge Nielsen ga han tidlig beskjed til klubben om at han hadde større ambisjoner enn Obosligaen og at han derfor ikke ønsket å forlenge kontrakten med klubben.

– Jeg hadde ikke lyst til å fortsette og ga klubben tidlig beskjed om det. Jeg tror jeg har nivået til å spille på et høyere nivå, men om det blir i Norge, Danmark eller andre steder vet jeg ikke akkurat nå, sier den høyreiste midtstopperen som kom fra Nest-Sotra før 2016-sesongen. Før det var han i den danske storklubben Brøndby.

Geertsen flytter hjem til Danmark. Heller ikke han har funnet seg ny klubb.

– Det er trist. Jeg trivdes i byen og det er mange fine folk i klubben. Jeg er glad for at jeg fikk være her. Samtidig så gleder jeg meg nå til å komme hjem. Det vil jeg ikke legge skjul på. Så det er vel en litt merkelig følelse.

Jørgen Olsen fikk allerede i sommer beskjed om at han kan finne seg ny klubb etter årets sesong, mens Kenneth Sola er ønsket med videre, uten at spiller og klubb har satt seg ned og diskutert kontrakt enda.

– Vi er på søk etter nye spillere. Samtidig så er vi nå midt i en evalueringsprosess av sesongen. Vi nådde ikke målsetningen vår og skal snu hver stein for å finne ut hvorfor, sier sportslig og daglig leder Tom Rune Espedal.

– Var dere forberedt på å miste begge midtstopperne like etter sesongslutt?

– Vi var forberedt på alle scenarier, også at begge kunne fortsette. Til syvende og sist handler det om viljen til å spille i Sandnes Ulf, og hvis den ikke er sterk nok, så er det heller ikke interessant for oss. Når de ber om utsettelser av kontraktsforhandlinger, så er det et dårlig tegn. Vi vil ikke være andrevalget, sier Espedal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...