Skeiene ungdomsskole blir endelig Skeiane

SKEIENE BLIR SKEIANE: Rektor Kari Skauge Brynjulfsen må vende seg til at skolen i framtiden skal hete Skeiane i stedet for dagens Skeiene. Foto: Trond Eirik Olsen

Men skolens splitter nye fane, tegnet av Helene Krøyer Strange Padkær og Majken Fedøy, kommer til å bære skolens «gamle» navn.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2018 kl 09:45

Dette skoleåret har Skeiene ungdomsskole investert i en ny, flott fane som blir å se i 17. mai-togene i byen i mange, mange år framover. Motivet er tegnet av elevene Helene Krøyer Strange Padkær og Majken Fedøy i 10A ved skolen.

Men det er bare ett problem med den nye fanen.

– Skeiene ungdomsskole kommer til å skifte navn til Skeiane ungdomsskole, forteller rektor Kari Skauge Brynjulfsen.

Da er det noe uheldig at den nye fanen, som kostet 67.000 kroner, har dagens navn, Skeiene, påskrevet.

Fanen er bestilt av FAU ved skolen, og er delvis finansiert ved at Sandnes Sparebank har sponset med 50.000 kroner.

– Da fanen ble bestilt inn tidlig i høst, visste verken elevene eller skoleledelsen at skolen kom til å skifte navn fra Skeiene til Skeiane, sier rektor.

Endret skriveform

Skoleledelsen har tenkt og grublet over hva de skal gjøre. Skal fanen sendes inn igjen for å bytte den ene bokstaven e med a?

– Vi mener det ville vært synd om vi måtte laget en ny fane. Vi frykter også fanen kan bli ødelagt om vi selv skal begynne å prøve oss på et bokstavbytte. Derfor har vi bestemt oss for at vi skal bruke fanen som den er. Selv om skolen skifter navn fra Skeiene til Skeiane, synes jeg det er kjekt å ha med en viktig del av skolens historie, sier Skauge Brynjulfsen.

Årsaken til navneskiftet er at Statens Kartverk har bestemt at korrekt skriveform for området er Skeiane. Med a, altså.

Og mye har allerede skiftet navn til den korrekte skrivemåten. Men foreløpig har skolen blitt hengende etter.

Rådgiver Janne Weisser i Sandnes kommunes kulturavdeling forteller hva som skjer fram til navneendringen er et faktum.

– Det vil komme opp en navnesak for utvalg for kultur og oppvekst som til syvende og sist skal ta stilling til navneendringen. Før saken kommer så langt, er det høringsrunde hvor blant annet Sandnes historielag, Sandnes mållag og Sandved bydelsutvalg får muligheten til å uttale seg. Men det er lite som tyder på at det ikke blir noe av navneendringen, forteller Weisser.

Skolen totalrenoveres

Skeiene ungdomsskole er i dag midt i en kraftig fornyelsesprosess. Skolen totalrenoveres og utvides til en U21-skole som etter planen skal være klar til skolestart etter sommerferien i år.

– I og med at skolen er under utbygging og restaurering nå, er det greit at korrekt navn kommer opp når skiltene kommer opp. Derfor er dette en sak vi prøver å få fortgang på, sier Weisser.

Om du fortsatt skulle være forvirret, så skal altså ungdomsskolens navn endres fra Skeiene til Skeiane, mens skolens nye fane kommer til å ha den gamle skrivemåten.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...