Sandnesposten A/S

– Skivebom fra Thorbjørnsen og Seland om folkebad

SKIVEBOM: Varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) mener at stavangerpolitiker Per A. Thorbjørnsen og opposisjonsleder Thor Magne Seland bommer med sine uttalelser i forhold til støtte for et nytt interkommunalt folkebad i Jåttåvågen. Foto: Andrea Kydland

Pål Morten Borgli (Frp) mer det er totalt skivebom av venstrepolitiker Per A. Thorbjørnsen å karakterisere Sandnes sitt nei til å være med på spleiselag til et interkommunalt folkebad som lite logisk.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

FOLKEBAD: Det var i Sandnesposten på tirsdag at den profilerte stavangerpolitikeren uttrykte skuffelse over at Sandnes ikke vil være med på spleiselaget til et planlagt interkommunalt folkebad med 50-meter basseng som nå er planlagt i Jåttavågen.

– Sandnes har tidligere bidratt sterkt og vært en pådriver for andre interkommunale anlegg. Jeg kan ikke med min beste vilje se hvorfor Sandnes nå setter foten ned og ikke vil bidra til et etterlengtet anlegg som vil komme både innbyggere og idrettsutøver i kommunen til gode, sa Thorbjørnsen.

Gruppeleder Thor Magne Seland (H) tok i samme sak til orde for at Sandnes burde gå i dialog med Stavanger om realisering av et nytt interkommunalt folkebad. Seland viste her til behov og at det i planene «Aktive Sandnes» går fram at regionen trenger et 50-meters basseng og folkebad. I dag er det stort behov for mer svømmeflater i Sandnes.

– På denne bakgrunn er det rart at flertallet i bystyret nå går mot sine egne vedtak, sa Seland, som også frykter at et nei til å gå i dialog med Stavanger om interkommunalt folkebad vil kunne få negative konsekvenser på lengre sikt i forhold til prosjekt der man trenger interkommunal støtte.

– Jåttå dårlig alternativ

Varaordfører Pål Morten Borgli reagerer sterkt på uttalelsene som han karakteriserer som total skivebom. Han minner om at både Sandnes og Sola og flere fagfolk har sagt klart nei til å bidra til realisering av folkebad i Jåttåvågen.

– Jeg synes dette er utrolig frekt av både Thorbjørnsen og Seland. Her prøver man å gi Sandnes svarteper, men bommer totalt. Jeg minner om at vi hadde et spennende OPS prosjekt ute på Forus på en tomt som eies av Stavanger, Sola og Sandnes. Her var det Stavanger som takket nei, sier Borgli og fortsetter:

– Anlegg som dette må ligge mye mer sentralt i regionen. Svømme og bading er veldig bil- og kollektivavhengige aktiviteter og da vil en dyr sjøtomt i Jåttå være helt malplassert.

Borgli mener at Thorbjørnsen og Seland nå må gå litt i seg selv.

– Det er deres iver etter høye bompenger som nå gir større utfordringer på måten vi nå må planlegge på. Vi skal selvsagt bygge idrettsanlegg i Sandnes også svømmeanlegg. Å samarbeide når det er smart er viktig, men nå må vi først og fremst tenke Sandnes og idretten i byen vår. Da er ikke et anlegg i Jåtta noe godt alternativ, sier han.

– Følger tidligere vedtak

Også gruppeleder Annelin Tangen (Ap) reagerer på Torbjørnsen og Seland sine uttalelser.

– Det er på ingen måte slik at vi nå går mot egne vedtak. Et enstemmig formannskap vedtok i oktober i fjor at Sandnes ikke skulle delta i et forpliktende samarbeid, det være seg IKS eller OPS, med Stavanger kommune i realisering og drift av folkebadet i Jåttåvågen, sier hun og fortsetter:

– I første formannskap i år opplyste rådmannen at det var kommet en ny henvendelse fra Stavanger. Rådmannen så ingen grunn til å gå vekk fra tidligere vedtak. Når dette var oppe politisk sluttet også Høyre seg til rådmannens vurdering. Hvis det er noen som går imot tidligere vedtak i denne saken er det Høyre, sier Tangen.

Tangen legger til at det viktigste framover blir å få på plass flere svømmeflater for kommunens elver og ikke et folkebad i Stavanger.

– Det aller viktigste er å få på plass svømmeanlegget på Iglemyr til 250 millioner. I tillegg har rådmannen fått i oppdrag å finne enda en lokalasjon til svømmeanlegg i aksen Ganddal, Sandved, sentrum og Lura. Med dette og en ny interkommunal velodrom på trappene i Sola kan vi ikke inngå en intensjonsavtale om interkommunalt folkebad på Jåttå nå, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...