Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Skøyteløper gjennom isen ved Hogstad camping

GJENNOM ISEN: På dette to år gamle bildet var det ikke is på Storavatnet i Lutsivassdraget. Heller ikke i dag – etter flere dager med sterk kulde, er det trygt å ferdes på vannet.

Isen er fortsatt ikke trygg mange steder i Sandnes. Fredag ettermiddag gikk en mann gjennom.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2018 kl 21:24

Det var kl. 15.56 at nødetatene fikk melding om en mann som hadde gått gjennom isen i nærheten av Hogstad camping på Storavatnet i Lutsivassdraget. Nødetatene rykket ut.

– Mannen skal være oppe av vannet og står på en brygge. Jobber med å få kontakt med ham, meldte politiet rundt klokken 16.15.

Litt senere kunne politiets operasjonsleder opplyse at mannen har fått på seg tørre klær og blir tilsett av ambulansepersonell.

– Han hadde vært ute på skøyter da det gikk galt, sier politiet.

Mannen var alene.

Flere meldinger om folk på usikre vann

Politiet melder for øvrig at de får flere meldinger om personer på usikre vann rundt omkring i distriktet fredag ettermiddag.

Politiet oppfordrer alle å sjekke de respektive kommunenes hjemmesider for å få informasjon om hvilke vann som er trygge.

– Folk må holde seg vekke fra de usikre vannene, er den klare meldingen fra politiet.

To trygge vann

Sandnes kommune melder at Bråsteinsvannet ble åpnet for ferdsel fredag ettermiddag etter at skilt om usikker is ble fjernet.

Stokkelandsvannet ble også åpnet for bruk i løpet av ettermiddagen.

– Men det settes opp noen sperrer blant annet ved utløpet til elva som går videre ned i Sandvedparken, presiserer Sandnes kommune på sine nettsider.

Gisketjern er målt til 8–12 cm og isen er ikke sikker.

Sandnes kommune understreker at all ferdsel uansett godkjenning eller ikke, er på eget ansvar. Ved bekkeutløp og områder med siv vil isen være ustabil og aldri være helt sikker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...