Skulle til Roma – endte i grøften

OPERASJON: Torfinn Sørbø måtte operere inn en plate for å holde sammen bruddet i kragebeinet. Uhellet skjedde i Tyskland. Foto: Privat

Torfinn Sørbø var en av ti pensjonister som skulle sykle fra Sandnes til Roma. For hans del stoppet turen i Tyskland etter en stygg velt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Torfinn Sørbø er relativt nyopertert i skulderen. Turen til Roma for de ti pensjonistene som sykler til inntekt for demenssaken, hadde kommet til Tyskland da uhellet var et faktum.

– Jeg lå først i feltet en periode og ledet an i motvinden. Da det var min tur til å legge meg bak, kjente jeg på en stivhet i nakken. Jeg løftet hånden for å massere litt i nakkeregionen, og akkurat da jeg syklet med en hånd, traff jeg en kvist på bakken, sier han.

Av den grunn tverrstilte framhjulet seg, og Sørbø stupte over sykkelstyret.

– Det var litt sånn hell i uhell. Jeg landet heldig vis på noe gras. Foruten brukket kragebein, hadde jeg fint lite skader, sier Sørbø.

Gjengen fikk tilkalt ambulanse som kom relativt kjapt til stedet. Legene i Tyskland var usikre på ventetiden for en slik operasjon, og det endte med at Torfinn Sørbø reiste hjem til Norge.

– Det var litt av en reise. Heldigvis fikk jeg med meg smertestillende. Jeg nådde ikke flyet i København, og måtte overnatte i Danmark før turen gikk hjemover, sier han.

På sykehuset i Stavanger fikk Sørbø nødvendig pleie. En plate ble satt inn i skulderen for å holde bruddet sammen slik at det skal gro bedre.

– Jeg var en av de første som meldte meg på, og jeg hadde så veldig lyst å være med hele strekket, men slik er livet. Vi får ikke gjort så mye med det nå, sier han.

Onsdag krysset de ni andre syklistene den italienske grensen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...