Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Slapp fengsel for elektrosjokkvåpen og cannabis

CANNABIS: En 23 år gammel sandnesmann måtte i Jæren tingrett svare for kjøp av 100 gram hasj og 50 gram marihuana, samt oppbevaring av et ulovlig elektrosjokkvåpen. Foto: Håvard Ovesen

Da politiet fant en mindre mengde marihuana på mannens bopel, tilsto han å ha kjøpt 100 gram hasj og 50 gram marihuana.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

CANNABIS: En 23 år gammel sandnesmann anførte at cannabisproduktene var til eget bruk mot nakkesmerter, men det valgte Jæren tingrett å se bort fra da mannen måtte møte, siktet for å ha kjøpt 150 gram med hasj og marihuana, to tilfeller av bruk og besittelse av cannabis, samt for å ha hatt et ulovlig elektrosjokkvåpen hjemme.

I utgangspunktet skulle han ifølge Jæren tingrett ha kvalifisert til rundt 35 dager i fengsel for befatning med 150 gram cannabis, med de andre punktene han var sikret for som skjerpende omstendigheter. Mannens uforbeholdne tilståelse trakk imidlertid i positiv retning, og tingretten konkluderte i utgangspunktet med at en fengselsstraff på 27 dager kunne være passende.

Imidlertid var saken blitt gammel før den kom opp for retten, uten at tiltalte på noen måte kunne lastes for dette. Det var nemlig i juni i fjor 23-åringen ble tatt og først tilsto forholdet. Selv om retten valgte å ikke tillegge mannens nakkesmerte-forklaring noen vekt, pekte den også på at mannen etter eget utsagn har brutt med sitt tidligere miljø, og i mellomtiden også har opparbeidet seg studiekompetanse. Mannen er heller ikke tidligere domfelt. Dermed valgte Jæren tingrett å gjøre dommen betinget med en prøvetid på to år. Mannen må også betale 10.000 kroner i bot.

23-åringen vedtok dommen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...