Sandnesposten A/S

– Slår for mye langt

MØTER TOPPLAG: Bengt Sæternes vil se ballen mer langs bakken mot Ranheim. Foto: Ole Aarre

For å klatre oppover på tabellen må Sandnes Ulf få ballen mer ned på bakken.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Vi trener aldri på å slå langt. Vi har heller ikke spillere til å gjøre det, eller posisjonerer oss slik at det er fornuftig. Lange baller skal være siste utvei, forklarer Bengt Sæternes.

Sandnes Ulf-treneren forbereder laget på en viktig hjemmekamp mot Ranheim, der det er litt mer enn bare tre poeng som står på spill. Med seier vil Sandnes Ulf krype helt opp i ryggen på topplagene, men med tap vil avstanden opp øke til ni poeng.

– Jeg ser på tabellen at det ikke bare er vi som taper og jeg er overrasket over at lagene som rykket ned fra Tippeligaen er så varierende i prestasjonene. Hvis vi kommer inn i en god stim nå, så ser det bra ut.

Tenning på trening

For å klare det mener Sæternes at spillerne må spille mer langs bakken, slik de gjør på trening.

– Vi må tørre mer. Jeg vil vi skal variere, men vi ender altfor ofte med å slå langt når vi ikke burde gjøre det. Andreomgangen mot Mjøndalen var vi gode, andreomgangen mot Start også. Da lykkes vi skikkelig med måten vi ønsker å spille på. Men det går for lenge mellom hver gang vi får det skikkelig til, erkjenner Sæternes.

På gårsdagens trening var tenningen på topp. Det har ikke alltid vært tilfelle, ifølge lagets kaptein.

– Det har vært for variabelt. Tenning på trening må alltid ligge i bunn. Hvis den er variabel på trening, så blir den også det i kamp, mener Nicolai Geertsen.

– Men i dag var det bra. I går også, legger han til.

Geertsen tror spillet vil bedres i takt med energinivået.

– Uten energi og vilje, så blir vi redde for å få ballen. De fem kampene som har vært må vi bare glemme, og gå knalltøft til mot Ranheim. På hjemmebane har vært vi vært fantastiske, minner kapteinen om.

Nullen igjen?

Selv om fire lag har bedre hjemmestatistikk poengmessig, nærmer Sandnes Ulf seg stadig 1000 minutter uten baklengsmål på hjemmebane. På de første fem hjemmekampene har Sandnes Ulf 3-2-0 og 7-0 i målforskjell. Tar vi med fjorårets sterke avslutning på hjemmebane, med 3-0, 4-0 og 5-0, så har Sandnes Ulf en målforskjell på 19-0 på de siste åtte hjemmekampene.

Sist Sandnes Ulf slapp inn et hjemmemål i serien var mot Kongsvinger 11. september i fjor, i det 20. minutt.

Det betyr at Saku-Pekka Sahlgren nå er oppe i 790 minutter uten baklengsmål.

Motstander Ranheim har kun tapt én kamp denne sesongen, men er som de fleste andre et bedre hjemmelag enn bortelag. Borte har de faktisk kun vunnet én gang på fem forsøk; i andre serierunde mot Jerv..

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...