Slår tilbake mot varaordføreren

UENIGE: Gruppeleder i Høyre, Thor Magne Seland, er så oppgitt over det han kaller feilaktige beskyldninger at han viser fram avtalepunktene fra 2011 slik at folk selv kan bedømme. Foto: Frode Olsen

Gruppeleder Thor Magne Seland i Høyre er oppgitt over Pål Morten Borglis (Frp) påstand om at Høyre og andre partier mente Frp måtte stemme ja til bompenger under forhandlingene etter kommunevalget i 2011.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.10.2018 kl 21:05

Bompengedebatten har lenge vært én av Frp sine fanesaker. Pål Morten Borgli forteller at de etter forhandlingene i 2011 med KrF, Høyre og Venstre, ble stilt overfor et ultimatum.

– De stilte som krav at Frp da måtte si ja til bompenger. Spesielt KrF insisterte hardt på det. Den løsningen var uaktuell, og vi falt ned på et samarbeid med Ap. Vi kunne rendyrket oss i opposisjon, men jeg mener vi har fått gjennomslag for mange politiske saker i samarbeid med Ap, sier Borgli.

Thor Magne Seland i Høyre er mildt sagt sjokkert over at slike påstander blir rettet mot dem.

– Jeg har sagt det tidligere, og gjentår det gjerne. Det er uforståelig hvorfor Frp i Sandnes til en hver tid skal angripe Høyre. Når påstandene i flere tilfeller er feilaktige, blir jeg aldeles oppgitt. Jeg sitter med det siste forslaget Frp fikk servert av Høyre i 2011-forhandlingene. Her kommer det klart fram at Høyre, KrF og Venstre aksepterer at Frp er imot bompengefinansiering av det som da het Jærenpakke 2. I avtaleutkastet står det også at partene erkjenner at det ikke er flertall for innføring av eiendomsskatt, sier Seland.

Pål Morten Borgli sier likevel at det er den oppfatningen han sitter med.

– I det siste forhandlingsmøtet gjorde KrF og Hetland det klart at Frp måtte være «imot» bompenger dersom vi skulle oppnå enighet, sier Borgli.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

FORSLAG: Dette er punktet Frp fikk i forslag av de andre partiene i 2011. Bildet er en direkte kopi av det siste avtaleforslaget. Foto: Avtalekopi


NULL SKATT: Ett annet punkt fra avtaleforslaget viser at Høyre, KrF og Venstre erkjenner at eiendomsskatt ikke er noen de kunne enes om. Foto: Avtalekopi

Thor Magne Seland sier at Høyre aldri har forsøkt å presse på for at Frp eventuelt skulle si ja til bompenger.

– Det har vi aldri diskutert. Vi er uenige i bomsaken, men hverken jeg eller andre har tenkt tanken på å skulle stille et slikt ultimatum. Det eneste jeg har stilt spørsmålstegn ved, er hvordan Frp vil finansiere uten bompenger. Utover at de vil ta fra oljefondet, har jeg ikke fått svar på det. Men når du ser det orginale forslaget Frp fikk i forhandlingene, er det jo fristende å si at han farer med usannheter, sier Seland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...