Slik blir årets TV-aksjon

SOLID TEAM: Gaute Brækken fra Kirkens Bymisjon, fylkes-aksjoneleder Ann Sesilie Tekfeldt for TV-Aksjonen, Jan Inge Abrahamsen fra Sandnes kommune, koordinator Georg Nodland og Siri Ommedal fra Nordsjørittet er bare noen av de mange som sørger for at maskineriet TV-Aksjonen går som smurt. Foto: Andreas Dirdal Kydland

TV-aksjonen 2018 består av langt mer enn å «bare» gå dør til dør og samle inn penger to timer 21. oktober.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Etter så mange år er det mye som går av seg selv. Men etter hvert år finner vi noen ting som kan forbedres, sier Jan Inge Abrahamsen som koordinerer mye av Sandnes kommunes innsats under TV-aksjonen.

I år går inntektene fra TV-aksjonen til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn. Temaet for aksjonen er «Mindre alene sammen».

Fylkesaksjonsleder Ann Sesilie Tekfeldt forteller om et forrykende maskineri som nå er i gang for å få alle brikkene på plass til aksjonsdagen 21. oktober.

– I Sandnes jobber vi nå med å få tak i bøssebærere. Det tikker stadig inn flere, og vi gjør alt vi kan nå for å få nok bøssebærere på søndag. Det er bare å melde seg, dersom du ønsker å bidra, sier hun.

– TV-Aksjonen er en stor dugnad som visker ut alle skiller mellom folk og samfunnslag. Folk har her en god mulighet til å gjøre noe betydningsfullt for andre, samtidig som de gjerne treffer naboer og venner over kaffe og kake etter selve innsamlingen, sier Abrahamsen.

Georg Nodland jobber med å koordinere mange av arbeidsoppgavene som skal gjennomføres før, under og etter selve TV-aksjonen. Han snakker varmt om det gode arbeidet som årlig legges ned for å tilrettelegge for TV-aksjonen.

– Det er mye forutsigbarhet i dette, og vi er en god troika som får dette til å fungere godt. Norge er på mange måter bygget på dugnad opp gjennom generasjoner. I dag er vi mer velstående, men TV-aksjonen står fortsatt som et godt bilde på dugnadsånden, sier Nodland.

– Vi ønsker oss et varmere og mer inkluderende samfunn, sier Gaute Brækken fra Kirkens Bymisjon.

Siri Ommedal, som er daglig leder for Nordsjørittet, har i en årrekke trommet sammen delegasjonen fra Sandnes som deltar på næringslivsstafetten. Her samles delegasjoner fra flere rogalandskommuner for å ringe bedrifter og næringslivsaktører i sine respektive kommuner.

I år arrangeres den i dag, tirsdag, fra Stavanger Konserthus.

– Gode folk stiller opp og ringer til bedrifter og spør om de ønsker å støtte TV-aksjonen. Og næringslivet bidrar virkelig. Jeg tror vi nærmer oss tre millioner kroner fra næringslivet i Sandnes opp gjennom årene ringestafetten har vært gjennomført, sier Ommedal.

– Vi i Sandnes vil gjerne være en raus by, så det går litt sport i det med tanke på hvilken kommune som samler inn mest fra næringslivet, legger hun til.

Fylkesaksjonsleder Ann Sesilie Tekfeldt mener budskapet bak årets TV-aksjon treffer blink på mange måter.

– Ja, vi er et rikere samfunn nå enn tidligere. Men samtidig er det flere fattige mennesker i dag enn for bare 10-15 år siden. Vi leser om at stadig flere barn vokser opp i fattigdom og at flere familier sliter, sier Tekfeldt.

De som ønsker å bidra som bøssebærere kan melde seg på nettsiden blimed.no.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...