Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Slik blir bomaksjonene

UKENTLIGE AKSJONER: Søndag møtte et par hundre mennesker opp for å diskutere veien videre for protestaksjonene mot bomringen. Sigurd Sjursen og Carl Waylon Nelson ledet an møtet. Foto: Privat

Sigurd Sjursen bak Facebook-gruppen «For vi som er imot bomringen i Sandnes og Stavanger» forteller om stor kampvilje.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Facebook-gruppen «For vi som er imot bomringen i Sandnes og Stavanger» har nå over 33.000 medlemmer. Søndag var et par hundre av dem samlet ved Kvadrat for å drøfte veien videre.

Der var det stor enighet om å holde trykket oppe framover gjennom ukentlige protestaksjoner. Forrige uke ble det avholdt en protestaksjon uten for Kvadrat hvor rundt 500 personer gikk over fotgjengerfeltet som igjen stanset trafikken i området.

I tillegg har det lenge vært kjent at det 22. august skal gjennomføres to aksjoner samtidig. Én ved bomstasjonen like ved Helgø Meny på Sandved og én på bybrua i Stavanger. I Stavanger er målet å hindre trafikken i å passere som normalt.

Veien videre

Sigurd Sjursen, som etablerte Facebook-gruppen, forteller hvordan gruppen framover har tenkt å gå fram.

– Onsdag denne uken skal vi samle flest mulig ved rådhuset og marsjere inn til sentrum. Vi skulle opprinnelig samles på Ruten, men grunnet et annet arrangement fikk vi ikke lov å samle folk der, sier Sjursen onsdag.

– Hvordan skal protestaksjonene foregå framover?

– Målet for onsdagens aksjon er å vise igjen. Det er ikke lagt opp noe med tanke på å blokkere for trafikken, og vi kommer ikke til å dele ut flyers. Det er viktig at politikerne ser oss og vet det er liv i oss. Framover ligger hovedfokuset på aksjonene i Sandnes og Stavanger 22. august, men det er veldig greit med aksjonene som blir tatt mer på sparket.

– 500 møtte opp til en protestaksjon ved Kvadrat sist uke. Hva forteller oppmøtet deg?

– Når politikerne kaller inn til folkemøter, kommer det kanskje 50 personer. At vi samler 500 på en tirsdag er utrolig bra. Disse folkene har gått opp stien og vært blant de første som har deltatt i protestaksjonene. Jeg vil tro at mange flere av de som har sittet på gjerdet vil bli med på framtidige aksjoner, sier Sjursen.

Frykter ikke nytt parti

Som Sandnesposten kunne melde forrige uke, vurderer Partiet Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) å stille valgliste i Sandnes ved lokalvalget neste år.

– Hva tenker du om det og den fortsatt kampen blant dere i gruppen «For vi som er imot bomringen i Sandnes og Stavanger» mot den kommende bomringen?

– Alle som er imot bompenger er mine venner. Men jeg er redd at to partier, FNB og Frp, som begge er mot bompenger, kommer til å stjele velgere fra hverandre uten at vi kommer videre. Jeg håper de finner tonen i denne saken og samarbeider og legger press på velgerne og de andre etablerte partiene for størst mulig oppslutning. Samtidig oppfordrer jeg våre medlemmer til å melde seg inn i de politiske partiene de sympatiserer med, enten det er Ap, Frp eller hvem som helst. Gå på møtene når valgprogrammet skal velges. Det er lett å sitte bak tastaturet og tro endringene kommer, men vi må faktisk ut og bidra med endringene selv. Da må vi gjerne ta runden med de politiske partiene og påvirke innad, oppfordrer Sjursen.

Tror på endring

Det er ikke mer enn knappe seks uker siden han opprettet Facebook-gruppen «For vi som er imot bomringen i Sandnes og Stavanger». At gruppen på kort tid skulle få over 33.000 medlemmer, og flere hundre nye hver eneste dag, hadde han ikke trodd.

– Jeg hadde ikke i min villeste fantast sett for meg dette omfanget. I dag, med 33.000 medlemmer, er jeg enda sterkere i troen på at det vil skje en endring en gang. Det vi ser er et folkeopprør. Folk reiser seg opp mot politikerne og sier at nok er nok. Det er gunstig at dette skjer ett år før valget og ikke ett år etter. Vi vet mange politikere ikke synes noe om oss og frykter oss. De som har stemt for bomringen legges merke til i gruppen vår, og disse utgjør så mange stemmer at mange bør begynne å bekymre seg for om de blir valgt inn igjen ved valget neste år, sier Sjursen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...