Slik blir bomprisene

Politikerne vil formidle godene Bypakken medfører

VIL BALANSERE: Toppledere var samlet i Sandnes med et felles håp om å oppnå en informasjonsstrategi som medfører at innbyggere på en mer tydelig måte vil se fordelene og godene som kommer som en konsekvens av at folk betaler bomavgift. Her er ordfører Stanley Wirak (Ap) sammen med veidirektør Terje Moe Gustavsen og fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (Krf). Foto: Frode Olsen

Fra talerstolen under bompengedebatten var mange opptatt av at informasjon om godene som kommer fra pengene til den nye bomringen må bli tydeligere .

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.02.2018 kl 07:48

Ordfører Stanley Wirak (Ap) innledet dialogmøtet som ble avholdt i Sandnes torsdag. Han har tidligere uttrykket bekymring overfor småbarnsforeldre som må benytte bil til henting i barnehager og lignende.

Han ønsker fremdeles å holde døren på gløtt for slike tiltak, men i sin innledning manet han at det er på tide at informasjonen når ut til folk, og at det er korrekt informasjon som når frem.

– Jeg registrerer uro blant folk og ser hundrevis av kommentarer på Facebook og lignende medier. Nå er det på tide å få ut informasjon om godene den nye Bypakken medbringer. Det er opp til oss å belyse fordelene med faktainformasjon, sier Stanley Wirak fra talerstolen i Julie Eges gate.

Her er korrekt informasjonen om Bypakke Nord-Jæren

Priser for personbiler:

44 kroner i rushtiden mellom 07.00-09.00 og 15.00-17.00

22 kroner utenom rushtiden

Priser for tunge kjøretøy:

110 kroner i rushtiden

55 kroner utenom rushtiden

Rabatt:

20 prosent rabatt med bombrikke montert i bilen

Tunge kjøretøy får ikke rabatt.

Passeringer:

Du betaler for maks 75 passeringer per måned. Det gjelder også tunge kjøretøy

Du må ha bombrikke for å få passeringstak på 75 passeringer.

Betalingsretning:

Du betaler på vei inn i en bomring

Du betaler ikke ut av ringen

Du kan kjøre så mange ringer du vil innen en time etter du passerte inn i en ring.

Timesregelen gjelder kun dersom du har bombrikke montert i kjøretøyet.

Dagens bomringer:

Alle blir tatt bort når Bypakken starter 1. oktober

Antall nye bomstasjoner:

38

Plassering av bomstasjoner:

Fem ringer rundt viktige reisemål som Stavanger- og Sandnes sentrum, Forus, Sola flyplass og Risavika havn.

I tillegg tre bomstasjoner på grensen mellom Randaberg og Stavanger. Bomstasjonene kommer der det er, eller blir bygget ut gode alternativer til bilen.

Fritak for bompenger:

Elektriske biler

Forflytningshemmende

Moped/motorsykler, syklende, gående og for passasjerer.

Merk at mange som bor utenfor bomringen bare betaler på vei inn i ringen til for eksempel jobb, og ikke hjem igjen, dersom de ikke bor i, eller må kjøre gjennom en annen bomring.

Kjører du til og fra jobben i rushtiden koster det rundt 16.000 kroner i året. Da regnet ut i fra 230 arbeidsdager per år.

Målsetening til Bypakke Nord-Jæren

Nullvekst i transport med persontransport med bil. Gjelder ikke næringstrafikk og lignende.

God fremkommelighet med hovedvekt på kollektiv, sykkel gange og næringstransport.

70 prosent av pengene som kommer inn går til kollektivprosjekter som for eksempel Bussvei 2020. Sykkelstamveien skal også finansieres gjennom de nye bomringene. 30 prosent av inntektene går til utbedringer og realisering av nye veiprosjekt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...