Slik blir trolig leieavtalen mellom Sandnes Ulf og kommunen

NYTT STADION: Sandnes Ulf planlegger å bygge nytt stadion i Sandnes Idrettspark. Foto: Illustrasjon: Plank arkitekter

Sandnes kommune forskutterer 40 millioner kroner i leieinntekter til Sandnes Ulfs nye stadion. I leieavtalen krever kommunen 1400 årlige brukstimer i retur.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Den endelige leieavtalen vedtas i bystyret 16. oktober. Nest siste stopp var formannskapet mandag ettermiddag hvor politikerne skulle ta stilling til et utkast til leieavtale.

Der vedtok flertallet av politikerne å vedta forslag til leiekontrakt, slik det foreslåtte utkastet fra rådmannen forelå.

Der heter det at Sandnes kommune forskutterer 40 millioner kroner i leieinntekter til Sandnes Ulfs nye stadion fordelt på 40 år. I den foreslåtte leieavtalen heter det at kommunen skal få 1400 timer årlig til bruk i anlegget. 100 av dem skal gå inn i en årlig timebank til fleksitid.

I formannskapet var det noe usikkerhet knyttet til det som omhandler festeavtalen. Dette skal konkretiseres fram mot kommende bystyremøte.

Slik lyder hovedpunktene i den foreslåtte leieavtalen:
• 1300 årlige timers leie av av bane- og garderobeanlegg på ettermiddag/kveldstid skal være til disposisjon for kommunen
• 100 timer skal årlig i en bank til fleksitid.
• Leietiden mellom Sandnes Ulf og kommunen skal fordeles innen 1. september hvert år.
• Kommunen regner at leiebeløpet må være 1,386 million kroner uten merverdiavgift årlig i 40 år. Dette for å dekke utgiftene som forvaltningen av 40 millioner kroner medfører. Timeprisen er satt til 990 kroner.

Rådmannen har begrunnet tallene med 3,89 prosent rente samt 2,5 prosent årlig inflasjon.

Utbetalingen av forskuddsleien skal gjøres trinnvis etter følgende framdrift for å begrense økonomisk risiko under bygging:
• Oppstart betongarbeid: 10 millioner kroner.
• Oppstart stålkonstruksjoner: 10 millioner kroner.
• Tett bygg: 15 millioner kroner.
• Ferdigstillelse: 5 millioner kroner.

Totalkostnaden på nytt stadion er 147,6 millioner kroner. Slik er finansieringen tenkt:
• Leieavtale Sandnes kommune: 40 millioner kroner.
• Spillemidler 4,5 millioner kroner.
• MVA-refusjon 3,5 millioner kroner.
• Egenkapital/gaver 10 millioner kroner.
• Annen egenkapital og forskuddssalg 59,7 millioner kroner.
• Banklån 29,9 millioner kroner.

Hele den foreslåtte leieavtalen som ble lagt fram i formannskapet kan du lese i sin helhet her.

Dette var punktene formannskapet vedtok:
1. Leieavtale med tilhørende låneavtale til Sandnes stadion AS godkjennes til en totalkostnad på kr 40 millioner, finansieres gjennom avsatt disposisjonsfond 25701159 Sandnes Ulf. (Vedtatt mot stemmene til Venstre, KrF og Høyres Leiv Rune Mjølsnes)
2. Festeavtale om tomt til Sandnes Stadion AS godkjennes. (Enstemmig vedtatt)
3. Bystyret tar vurdering om økonomisk risiko til etterretning. (Enstemmig vedtatt)
4. Bystyret delegerer myndighet til rådmannen om å treffe beslutning om hvorvidt tiltaket skal meldes til ESA. (Enstemmig vedtatt)
5: Formannskapet ber rådmannen om, fram til bystyrets behandling å utrede om utstedelse av en selvskyldnerkausjon eller annen økonomisk garanti for et lånebeløp på inntil 29,9 millioner kroner kan stilles. Forutsetningen må være at dette kan skje innenfor gjeldende regler for støtte, og at Sandnes kommune da vil få førsteprioritet for både garanti, leieavtale og festeavtale. (Enstemmig vedtatt)

Nå gjenstår kun endelig behandling av leieavtalen i bystyret 16. oktober.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...