Slik så det ut på kirkegården

SOMA: Løvetann og høyt gress preger inniblant kommunens gravlunder. Foto: Privat

Langt gress og stygge løvetanner har lenge skapt frustrasjon på kommunens gravlunder, men nå kan løsningen være innen rekkevidde.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.06.2017 kl 13:50

SOMA: Bildet ovenfor fra Soma gravlund fikk Sandnesposten tilsendt forleden dag fra en frustrert leser.

– Mangelfull plenklipping. Ser ikke bra ut. Sparekniven her også? spurte innsenderen.

Nye rutiner

Og svaret på spørsmålet er «ja»:

– Våre økonomiske rammer gjør at vi har vært nødt til å legge om rutinene. Før har Soma blitt klippet ukentlig. Nå inngår den i samme rotasjon som resten av gravlundene i Sandnes kommune, som betyr at det kan gå to uker mellom hver gang vi klipper, sier enhetsleder Ane Kristine Rostrup i Park, idrett og vei i Sandnes kommune til Rogalands Avis.

Kommunen har ifølge enhetslederen overskredet budsjettet de siste årene. Samme problemstilling fikk flere av Sandnespostens lesere til å koke i fjor sommer. Da var det særlig på Høyland det så ille ut.

– Snart går det an å hesje her, kommenterte en av dem som reagerte på det offentlige stellet.

Roboter

Nå kan imidlertid kommunen ha funnet en løsning på problemet. På gravlundene på Høle, Soma og Høyland testes bruk av robotklippere. Helt i mål er man riktig nok ikke, for man må unngå at klipperen går løs på bedene til de enkelte gravene.

– Ståltråd kan være en løsning, sier parkforvalter Hans Børge Ånestad til Rogalands Avis.

Dette er for øvrig en kjent problemstilling i Sandnes de siste årene, og slik framsto det da Sandnesposten omtalte saken i fjor sommer:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...