Slik var 2016 for byens spisesteder

PLUSS OG MINUS: Sandnesposten har sjekket hvordan flere av byens spisesteder gjorde det i 2016. Foto: Andreas Kydland

Flere av byens spisesteder går med millionunderskudd ifølge fjorårets regnskapstall.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sandnesposten har tatt en gjennomgang av 2016-tallene til flere av byens spisesteder. Regnskapstallene er hentet fra proff.no.

Tallene viser at 2016 ble et tøft år for flere av byens spisesteder. Flere spisesteder går riktignok med pene overskudd, men flere av de større aktørene går med underskudd i millionklassen.

Underskudd

2016 endte for nykommer Mondo i Havnespeilet med et underskudd på på rett over 2,5 millioner kroner. Mondo åpnet dørene i fjor sommer. Dermed er det bare et halvt års drift som utgjør 2016-tallene for nykommeren.

– Vi regnet med at det første halvåret ville bli tøft økonomisk og håpte å ende et sted rundt minus 1,7 millioner. Det er mange forklaringer til at underskuddet ble større enn det. Vi ser blant annet at det tar lenger tid enn forventet å trene opp teamene våre, og vi var nok overbemannet en stund etter den gode åpningen vår, sier daglig leder Thorstein Harbo Soma.

Han peker også på faktorer som dårlig vær som er vanskelig å få gjort noe med.

– Vi har hatt mye dårlig vær i Sandnes, og det viser igjen på besøket på uterestauranten.

Harbo Soma er likevel optimistisk for framtiden. 2017-tallene ligger an til å bli bedre enn 2017, selv om han tviler på overskudd i år.

– Mange vet ikke hvor dyrt det er å drive restaurant. Vi kommer aldri til å få igjen investeringen vår. Vi gjør dette fordi vi mener Sandnes fortjener et restauranttilbud som dette. Dersom målet var å gå med overskudd på første forsøk burde vi bygget en Egon-Restaurant eller Phileas Fogg, men det er ikke hva Sandnes fortjener, sier han.

– 2017 ser bedre ut

I Langgata ved Charles & De ser daglig leder Roger Malmin tilbake på et tøft 2016 med gravearbeid i Langgata og oljekrise i regionen. Året endte med et underskudd på rett under 1,1 million kroner.

– Det er dramatiske tall. Oljekrisen i regionen traff oss skikkelig i fjor. I denne bransjen er det vanskelig å snu seg på dagen, og vi var nok litt treige med å tilpasse oss. I tillegg var gravingen i Langgata utfordrende for oss, sier Malmin.

Likevel ser han langt lysere på framtiden. 2017-tallene ligger an til å bli langt bedre enn i fjor. «Nye» Langgata er ferdig med splitter nytt dekke og gravearbeidet er ferdig. Det bygges i Havneparken, og Ruten skal etter planen utvikles til et langt mer innbydende og triveligere byrom enn hva tilfellet er i dag.

– Nå har vi vært kjappe på labben og gjort de endringene som må til. Alt ligger til rette for bedre år framover, sier Malmin.

Overskudd

Sandnespostens oversikt viser at flere aktører gikk med overskudd i fjor. Deriblant Lille Bangkok som flyttet fra Storgata til Langgata i januar i år og leverte et overskudd på 187.000 kroner.

Kebaben i krysset Kirkegata/St. Olavs gate fortsetter også å levere gode tall. 2016 endte med et overskudd på over 1,1 million kroner.

Slik gjorde et knippe av byens spisesteder det i 2016:

Fogo:
Driftsinntekter: 9.344.000,-
Driftsresultat: -748.000,-
Årsresultat: -782.000,-

Big Horn Steak House:
Driftsinntekter: 18.873.000,-
Driftsresultat: -688.000,-
Årsresultat: -810.000,-

Delikatessen:
Driftsinntekter: 4.617.000,-
Driftsresultat: -628.000,-
Årsresultat: -628.000,-

Tandoori House Indisk Restaurant:
Driftsinntekter: 5.224.000,-
Driftsresultat: -642.000,-
Årsresultat: -827.000,-

Charles & De:
Driftsinntekter: 16.518.000,-
Driftsresultat: -935.000,-
Årsresultat: -1.094.000

Mondo:
Driftsinntekter: 12.179.000,-
Driftsresultat: -2.148.000,-
Årsresultat: -2.519.000,-

Lura Turistheim:
Driftsinntekter: 25.061.000,-
Driftsresultat: 2.903.000
Årsresultat: -299.000

Sabi Sushi (Storgata):
Driftsinntekter: 13.027.000,-
Driftsresultat: 1.036.000,-
Årsresultat: 785.000,-

Macau Asiatisk Restaurant:
Driftsinntekter: 5.542.000,-
Driftsresultat: 451.000,-
Årsresultat: 447.000,-

Sandnes Kebab:
Driftsinntekter: 12.324.000,-
Driftsresultat: 1.473.000,-
Årsresultat: 1.111.000,-

Pizzabakeren Hommersåk:
Driftsinntekter: 5.012.000,-
Driftsresultat: 262.000,-
Årsresultat: 207.000,-

Lille Bangkok:
Driftsinntekter: 2.332.000
Driftsresultat: 257.000
Årsresultat: 187.000

Gamlaværket*:
Driftsinntekter: 17.556.000,-
Driftsresultat: -4.370.000,-
Årsresultat: -3.386.000,-

  • Tallene inneholder også overnattingstall

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...