Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Slik vil de ta tilbake Sandnes

KAMPKLARE: Lokallagsleder Guttorm Stangeland og gruppeleder Thor Magne Seland har en stor jobb foran seg før neste lokalvalg. Tirsdag fikk de muligheten til å spørre sjefen sjøl om råd. Foto: Andreas Kydland

Statsminister Erna Solberg har to råd til sitt lokallag i Sandnes om hvordan Høyre igjen skal ta tilbake makten i byen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2017 kl 22:10

Siden lokalvalget i 2011 har Høyre stått på sidelinjen og sett posisjonspartiene Ap, Frp, Sp og tidligere SV og PP styre byen politisk.

I 2019 er det igjen lokalvalg, og de blåkledde har ønske om å komme tilbake i ordførerstolen i byen.

Denne uken var statsminister Erna Solberg i byen på bedriftsbesøk. Statsministeren har to enkle, men samtidig utfordrende råd til sitt lokallag i Sandnes:

– Sandnes Høyre må være gode på å fronte sine politiske saker, og de må være gode på å bygge et samarbeidsforhold som gjør det mulig å få ting til, sier statsministeren til Sandnesposten.

Ser mot Frp

Høyres leder Guttorm Stangeland vet at partiet har mange utfordringer på veien mot å komme tilbake til makten i byen. Dagens politiske bilde viser få tegn til at posisjonstrioen som består av Ap, Frp og Sp ønsker store endringer.

Og nøkkelen for Høyres del kan fort ligge hos Frp.

– Vi har i dag et godt samarbeid med Venstre og KrF, men har hele tiden vært tydelige på at vi ønsker et samarbeid med Frp. Vi er åpne for et bredt samarbeid, men mener vår politikk samsvarer godt med Frps. Vi samarbeider godt sentralt, sier Stangeland.

– Mangler retning

Ett av Solbergs råd er, som nevnt, å være tydelig på egen politikk. Det mener Stangeland partiet har vært.

– Vi har vært tydelige på vår politikk som vi mener samsvarer godt med Frps. I periodene etter 2011 har Frp valgt å gå til Ap hvor de har gitt avkall på en del av løsningene de gikk til valg på og sånn sett nuller hverandre ut. Sandnes mangler en tydelig retning på en del viktige områder, mener Stangeland, som er mer enn klar til lokalvalgkampen som for alvor starter etter høstens stortingsvalg.

Lokallagslederen mener det uansett har vært en stor fordel for både Sandnes, Rogaland og Vestlandet at andelen rogalendinger i regjeringen har vært høy siden stortingsvalget i 2013.

– Det har vel aldri vært større tyngde rogalendinger i regjeringen enn nå. Det gjør at vi blir lyttet til, noe som viser igjen på antall statsrådsbesøk. Helt siden valget i 2013 har statsråder nærmest stått i kø for å komme til regionen og Sandnes. Det har vært en stor fordel, sier Stangeland.

Åpne for alle

Leder Tore Martinsen i Sandnes Frp er glad for ordene fra Høyre. Han er likevel ikke enig i at hans parti sitter på nøkkelen til sandnespolitikken i neste valgperiode.

– Jeg er glad Høyre også er åpne for å samarbeide med hvem som helst etter neste lokalvalg. Samtidig er det ikke vi, men velgerne som sitter på nøkkelen. Vi har vist at vi kan samarbeide med alle partier i bystyret. Så kommer det an på om vi får et godt nok mandat fra velgerne, sier Martinsen.

Han sier at også Frp er åpne for å samarbeide med hvem som helst etter neste lokalvalg.

– Men vi har en god kjemi og et godt samarbeid i dagens konstellasjon, understreker han.

ÅPNE: Leder Tore Martinsen i Sandnes Frp forteller at de i utgangspunktet er åpne for samarbeid med hvem som helst etter lokalvalget i 2019. Foto: Andreas Kydland

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...