Slo politiet og sparket i cellebilen

JÆREN TINGRETT: Mannen utagerte da politiet ba om legitimasjon. Dette bildet ble for øvrig tatt en annen høstkveld i 2017. Foto: Ronny Hjertås

Da en 47 år gammel mann ikke ville oppgi personalia til politiet i Olav Kyrres gate, eskalerte situasjonen betraktelig.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

JÆREN TINGRETT: Det var helt mot slutten av september i 2017 at mannen fikk politiets oppmerksomhet rettet mot seg. Tre betjenter var tilkalt til et utested i en annen forbindelse, og det var i denne sammenhengen at 47-åringen hadde sterke meninger om det politiet drev på med.

For å avklare om mannen hadde noe som helst med den andre situasjonen å gjøre, ble han spurt om legitimasjon. Mannen nektet å oppgi dette. Etter flere advarsler om å forlate området, spurte politiet igjen mannen om bankkort eller annen form for identifikasjon.

Da svarte mannen at politiet ikke hadde krav på å se legimitasjon fra ham. Ifølge en dom fra Jæren tingrett sa mannen at han skulle kontakte politimesteren for å sørge for at betjenten ikke lenger hadde jobb å gå til. Etter en stund ville politiet sjekke mannens klær for å finne id.

Mannen sto da med hendene i lommen, og ifølge dommen reagerte han plutselig med et slag mot betjenten som undersøkte lommene hans.

Mannen ble straks lagt i håndjern og innsatt i cellebilen. Derfra skal han ha kommet med rasistiske tilrop, som var ymtet på etnesiteten til betjentene. Inne i politibilen sparket han også så kraftig i bakdøren at hengslene ble ødelagt.

Tiltalte forklarte i retten at han bare var ustø og at han slo ut med armen mot betjenten for å hindre at han selv falt. Han forklarte også at han er pasifist og at han av den grunn ikke hadde avtjent militærtjeneste. Han mente derfor at han aldri kunne ha ment å slå noen.

Retten fant ikke mannens forklaring troverdig.

Han ble idømt 28 dagers samfunnstjeneste, og må betale saksomkostninger på 4000 kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...