Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Slo tilbake og vant gull på 5000 meter EM

TOK GULL: Intensiv legebehandling etter fallet på 1500 meter sørget for at Ingebrigtsen kunne stille til start på 5000 meter. Der tok han gull. Foto: Skjermdump Eurovision

Konkurrentene hadde ikke sjans til å følge da Jakob Ingebrigtsen satte inn sluttspurten en runde før mål Nå er han europamester etter et stygt fall på 1500 meteren tidligere lørdag ettermiddag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 22.07.2017 kl 20:52

Sandnes idrettslag har fått ny europamester i klassen for utøvere under 20 år. Det var lenge tvilsomt om Jakob Ingebrigtsen kunne stille etter fallet i 1500 meter-finalen to timer tidligere, men unggutten stilte nesten mumifisert med plaster og bandasje over store deler av kroppen.

Sammen med en annen Sandnes-løper, Narve Gilje Nordås, dannet de to Sandnes-løperne halen på feltet de første rundene. Først da det gjensto tre runder kløv Jakob Ingebrigtsen fremover i feltet. Da måtte Nordås slippe ryggen til sin klubbkamerat. Med en runde igjen la Ingebrigtsen seg frampå i velkjent stil og tok gullet med 30 meters avstand til neste løper.

– Sykt kjekt å slå tilbake, men jeg klarer ikke helt unngå å tenke på 1500 meteren. Jeg sa mye stygt da…, sier en svært lettet Jakob Ingebrigtsen til Aftenbladet like etter at han har utklasset konkurrentene på 5000 meter.

– Nå er jeg klar for 3000 meter i morgen, og skal i alle fall ta den, sier han til Aftenbladets reporter i Italia.

Jakob Ingebrigtsen vant på tiden 14.41.68. Et godt stykke over hans personlige beste på 13.49

Søndag løper samme mann finale i 3000 meter hinder.

Narve Gilje Nordås ble nummer ti av tolv deltakere med tiden 15.16.29

Saken oppdateres

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...