Småkonsert i varatunkjellaren SKA det bli

NY KONSERTARRANGØR: Dei ser fram til fleire konsertar i kjellaren på Varantun Gård. William Helvik (t.v.), Leif Arne Bredland og Jostein Olsen. Foto: Borghild Gudmestad

Småkonsertarrangørane meiner det trengst fleire gode møteplassar for intimkonsertar. Det er nettopp ein slik plass dei har skapt på Varatun Gård.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2017 kl 20:40

SKA-Småkonsertarrangørene inviterer til konsertar i ein kjellar med god akustikk på Varatun. Dei er nye arrangørar av småkonsertar i Sandnes. Musikarar, kunstnarar og SKA meiner kjellaren på Varatun Gård er rette plassen for intime fine konsertar der det også skal vera plass for den gode praten. Når det er konsertar i kjellaren får publikum både tid til prat, musikk og kunst. 85 menneske er det plass til i lokalet som er blitt brukt av mange til studio gjennom mange år.

– Me var jo innom Lura bydelshus og hadde konsert der, men eg synest nesten det var for stort. Så var det vel Besten frå Armar & Bein som føreslo dette, fortel musikar Leif Arne Bredland.

Les også: Elle Melle solgte ut kjellerkonsert på Varatun

Samarbeid

Jostein Olsen jobbar til vanleg i kulturavdelinga i kommunen, og som områdeansvarleg på Varatun Gård. Konsertane på Varatun er eit overskotsprosjekt han og ei handfull venner driv med på fritida.

– Me er ein idealistisk gjeng som har arrangert ein del før. Dette er eit samarbeid med dei kunstnarane som har lokale oppe på loftet. Kunstnarane vil også halda ope ateliera den kvelden me har konsert. Dei vil óg vera til stades og fortelja om sitt. Dermed kan publikum vandra både oppe og nede og få med seg kunst, fortel Olsen.

Konseptet er ikkje heilt nytt, men blei formalisert under namnet SKA-Småkonsertarrangørene tidlegare i år. Bak namnet finn ein både kunstnarar, musikarar og andre entusiastar.

– Me ser på Facebook at mange musikarar har kopla seg på. Så det er interesse for dette, seier dei.

Dei meiner alle at mange kan ha lyst til å koma til kjellaren på Varatun.

Rub a Dubs

Elle Melle hadde konsert i januar med fullt hus. Det reggae-baserte Rub a Dubs er neste band ut med konsert komande laurdag. Konsertane framover er med lokale kjende artistar. Både Olav Larsen og Helldorado blir å høyra i kjellaren i løpet av våren.

På Lura begynte SKA med sitjekonseptet «ver så god, sit ner», som dei kallar det. Men konseptet i kjellaren kallar dei for «Kunst & konsert».

Akustikk

– Lyden er forferdeleg på lydsjekk, men når det kjem folk her er han fin, seier Bredland.
Olsen legg til:

– Lyden er vanvittig bra! Det er bra å tre inn i eit musikalsk univers, og vidare få oppleva kunsten på loftet.

William Helvik som i tillegg til Rub a Dubs speler i Grønn Tê, gler seg til å spele i kjellaren til helga. Rub a Dubs er ute med ny plate i desse dagar, og reggaeveteranane frå Stavanger har lagt til seg einskilde nye takter.

– Det er reggaebasert, med litt tango også, fortel Helvik.

Han meiner det er litt mangel på gode møteplassar i distriktet, og skryt av det SKA har fått til.

– Det er ein intimitet i dette konseptet. Du kan gå opp og ned, vera sosial, det er pausar i innslaga. Du kan vera her heile kvelden og treffa mange folk. Det er meir mindfulness her, rett og slett. Folk sit og høyrer etter, dei står ikkje i ein krok og skrik og skrålar. Her er dei til stades, seier han.

Bredland har ringt til musikarar og spør om dei vil spela til konsert i kjellaren.
– Det vil me. Det har me lyst til, seier dei, fortel han.

Bredland og dei andre i den nystarta musikkforeininga er også i gang med haustprogrammet til SKA. SKA ligg ikkje på latsida, lovar han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...