Småskadet Svebestad fortsetter poengsankingen

Rune Svebestad sliter med en strekk, men klarer likevel å herje med sine kolleger i eliteserien.

Rune Svebestad (18) fortsetter å imponere i eliteserien i innebandy. I helgen noterte han seg for hele seks poeng og bidro sterkt til Sandnes IBKs første seier for sesongen. Hana-talentet har nå sju målpoeng på tre kamper.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2017 kl 07:50

Foran årets sesong har Rune Svebestad slitt med en strekkskade, en skade han fortsatt ikke er helt kvitt. Det har gjort at oppkjøringen til årets eliteserie ikke har vært helt optimal for Hana-karen.

– Det har hemmet meg litt og gjør det fortsatt. Men så lenge jeg varmer opp godt, så skal det ikke være noen fare for at jeg slår den opp igjen, sier Svebestad til Sandnesposten.

Sentral rolle

Dette er Svebestads tredje sesong på det øverste nivået i norsk innebandy. Foran årets sesong har han blant annet fått kvalitetsspillere som Alexander Milovanovic og Jesper Engstrøm på laget. Førstnevnte er serbisk landslagsspiller, mens Engstrøm er en svensk poengkonge som fort kan vippe Svebestad ned fra toppscorertronen i klubben.

– Jeg vil si at Jesper er favoritt til å bli toppscorer, men jeg satser på å bidra med mer poeng enn jeg gjorde i fjor, sier 18-åringen, som til tross sin unge alder har et stort ansvar på sine skuldre når laget tar sikte på å kjempe i toppen etter to år i bunnen av eliteserien.

Første utfordring blir å få et nesten helt nytt lag samspilte.

– Det er litt uvant nå og det er vanskelig å få det til å sitte som det skal med en gang. Jeg har vel ti treninger sammen med Alex (Milovanovic) og Jesper (Engstrøm), poengterer Svebestad.

Plukket mange poeng

Lørdag ble det 12-7-tap borte mot Tunet. Sandnes ledet 2-4 etter en god førsteperiode, men raknet fullstendig i den andre og Tunet snudde kampen til 8-5. Sluttresultatet ble 12-7 til hjemmelaget, der Svebestad sto bak fire av Sandnes sine sju mål. Tre scoringer og en målgivende pasning.

Atle Laland Egeland 2+1,, Sondre Longfjeld Monsen 1+0, Tim Mikkelsen 0+1, Jesper Engström 0+2 og Glenn Lervik 0+1 sto for de øvrige poengene for Sandnes i kampen.

På søndag var det kamp mot Akerselva. Den kampen startet som lørdagens kamp med en Atle Laland Egeland-scoring og Rune Svebestad-assist. Stillingen etter første periode var 1-1, selv om Akerselva hadde over dobbelt så mange skudd som Sandnes.

Etter pause satte Laland Egeland inn både sitt andre og tredje for dagen, men lagene fulgte fortsatt hverandre like tett. Før tredje og siste periode var stillingen 3-3.

Tredje periode åpnet på best mulig vis med en Svebestad-scoring, men Akerselva slo raskt tilbake til 4-4. Sandnes var faktisk i ledelsen hele fem ganger denne kampen, og da Jesper Engström satte inn et straffeslag fem og et halvt minutt før slutt klarte ikke Akerselva svare mer.Dermed ble årets første trepoenger innkassert for Sandnes IBK.

Øvrige målpoeng mot Akerselva: Jesper Engström 2+0, Glenn Lervik 0+2 og Thomas Sola 0+1

TABELL ELITESERIEN

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...