Småskummelt i Vågensalen

Ikkje berre barnemat - Peter og ulven, slik dei framstod på stort lerret i Vågensalen. Foto: Tore Koppang

Sandnes Symfoniorkester med musikalsk innlegg i rovdyr-debatten

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2019 kl 18:04

Fredag i førre veke kunne oppunder 1000 fjerdeklassingar med nær nitti lærarar på slep benke seg i Vågensalen for å oppleve "Peter og ulven", som mange vaksne i dag nok har eit ambivalent høve til etter opplevingar i barneåra. Dette er eit såkalla symfonisk dikt, ei form for programmusikk der musikalske motiv skildrar dei ulike karakterane og dukkar opp saman med den aktuelle karakteren i handlinga. Obo, fagott og horn er blant instrumenta som illustrerer den dramatiske handlinga med Peter og hans dyrevennar, anda og kråka, i hovudrollene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klasse 4D frå Sandved skole saman med lærar Solveig Zeiler sette pris på møtet med både orkester og ulv. Foto: Tore Koppang

Tre puljer med forventningsfulle elevar fekk i løpet av dagen presentert eventyret som er skrive av den ukrainsk-fødde, russiske komponisten Sergei Prokofjev. Men i staden for å få fortalt diktet, slik det ofte blir gjort, blei det heile akkompagnert av Sandnes Symfoniorkester medan ein halvtimes lang animasjonsfilm snurra på lerretet bak.

Britiske Suzie Templeton har regissert animasjonen som blei vist. Han er tildelt fleire prisar, mellom anna ein Oscar for beste kortfilm i 2008, og viste seg å engasjere elevane. Fleire gongar braut det ut latter i salen, og innimellom kunne ein merke at mange sitra av spenning, t.d. då ulven nærma seg dei tre vennane. Og det gjekk eit stort gisp gjennom salen då den uheldige anda forsvann ned i gapet på ulveskrotten. Men det enda sjølvsagt godt til slutt, også for ulven.

Sandnes Symfoniorkester står bak produksjonen finansiert av Den kulturelle skulesekken og bidreg med sånne konsertar til å bringe kvalitetskultur ut til alle elevane i grunnskulen. Animasjonen er å finne på youtube.

Foto: Tore Koppang

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...