Snart blir det 100-ugå for ellevte gang

SUKSESS: Johannes S. Kay ved Delikatessen By Food Fighters var på forhånd av 100-ugå september 2018 spent på mottakelsen av retten de hadde laget. Oppsummeringen i etterkant viser at Delikatessen kom inn på topp fem-listen over antall solgte retter. Snart braker det løs med en ny utgave av 100-ugå.

I februar er målet for 100-ugå å nå ut til enda flere utenfor Sandnes' kommunegrenser.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

100-ugå i Sandnes har blitt en stor suksess. I perioden 11. - 17. februar arrangeres 100-ugå for ellevte gang.

En oppsummering av veien fram til i dag viser at siden oppstarten har det blitt solgt hele 401.127 retter i Sandnes.

– Dersom du ganger antallet retter med hundre, så ser vi at det er lagt igjen godt over 40 millioner kroner hos byens spisesteder siden oppstarten. Da er ikke andre ting som kaffe og annen handel i byen medregnet, sier Sigrun Gabrielsen i sentrumsforeningen Sandnes Sentrum som er presseansvarlig for 100-ugå.

Høsten 2013 tok Kristoffer Ryste Johnsen og Mathias Chermette fra serveringsbransjen i Sandnes kontakt med sentrumsforeningen Sandnes Sentrum, med en idé om å få til et arrangement som kunne sette byens serveringssteder på kartet. Fem år senere har serveringsstedene med Værtskapet i Sandnes servert 401.127 100-ugå-retter, og byens befolking og regionen teller ned dagene til neste 100-ugå. Vi hører at folk legger opp ferien sin etter når det er 100-ugå, opplyser arrangørene bak 100-ugå i en pressemelding.

– Vi har hatt en enorm økning i antall gjester, fra 10.000 første gang i februar 2014 til over 70.000 i september 2018. Spesielt er det torsdag og fredag som har vært populære, opplyser arrangørene av 100-ugå videre.

Nytt for den kommende utgaven av 100-ugå er at over 20 spisesteder kommer til å tilby vegetaralternativer.

Sandnes Taxi er også med på 100-ugå og kommer i perioden mandag til torsdag til å gi en hundrelapp i rabatt på turer som starter fra Ruten.

I tillegg kommer butikkene i Langgata og området rundt til å ha langåpent til klokken 20 onsdag og torsdag i 100-ugå.

Noen nykommere er også klare for sin første utgave av 100-ugå. Det er «Godt» som er nystartet på Maxi Sandnes, «Lunchbaren» som også holder til på Maxi Sandnes, «Ta/ste» som er et nystartet konsept i Fogos lokaler, samt «Macau kinarestaurant» som har vært med ved tidligere anledninger.

– Målet til 100-ugå er å nå ut til hele befolkningen i Sør-Rogaland, og ikke bare sandnesbuen. I september hadde vi en økning på 35 prosent fra september foregående år. Vårt mål er fortsatt å servere en rett per innbygger i Sandnes, skriver arrangørene videre i pressemeldingen.

Slik har besøkstallene for 100-ugå utviklet seg fra oppstarten:

• Februar 2014: 10.000
• September 2014: 12.000
• Februar 2015: 18.000
• September 2015: 29.454
• Februar 2016: 36.677
• September 2016: 39.596
• Februar 2017: 53.918
• September 2017: 60.695
• Februar 2018: 69.522
• September 2018: 71.265

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...