Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Snart starter rivingen av Olav Kyrres gate 2

Renseriet flytter – bygningen står ferdig neste sommer

NY BYGNING: Slik blir det seende ut i Olav Kyrres gate 2. Renseriet er i ferd med å avvikle. Gnist Psykologer AS og Plank arkitekter AS skal inn i bygningen. På gatenivå legges det til rette for restaurantdrift og publikumsrettet virksomhet. Foto: Plank Arkitekter

Kjetil Andersen og The Property Group starter restaureringen av Olav Kyrres gate i august. Renseriet er i ferd med å flytte til Elvegata.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2018 kl 18:40

Kjetil Andersen og The Property Group (TPG) har gjort store investeringer i Sandnes. Én av bygningene de eier er Olav Kyrres gate 2, hvor et renseri og Madame Aase holder til.

I august starter rivingen og gjenoppbyggingen av det som blir helt nye og moderne lokaler.

– Vi slipper heldigvis peling fordi bygningen står på støpt grunn, men nå skal vi bygge opp noe som jeg både tror og håper folk vil like. I toppetasjen blir det kontorlokaler til alle leietakerne, inkludert kontor til meg selv. Tanken er at jeg skal veksle litt mellom Sandnes og Stavanger fremover, sier Andersen.

Flettes sammen

Eiendomsinvestoren forteller at Plank arkiteker AS og Gnist Psykologer blir to av leietakerne i det som blir en helt ny bygning.

– Tommy Skjæveland har sikret seg førsteretten til å leie lokalene på gatenivå. Vi legger til rette for restaurantdrift, og vi er i dialog med Tommy for å tenke høyt sammen i forhold til hva vi kan skape på dette hjørnelokalet, sier Andersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KLAR: Kjetil Andersen forteller at alt er klart for å rive den delen av Olav Kyrres gate 2 hvor renseriet holder til. Renseriet flytter til Elvegata. Foto: Frode Olsen

Det som er sikkert, er at det nye bygget skal flettes sammen med Madame Aase-delen i bygningens andre etasje. Det betyr slutten på pubdrift i andre etasje på Madame Aase.

– Med tanke på at nesten all aktivitet foregår nede, tror jeg ikke det blir et stort savn. Andre etasje av puben blir lite brukt. Det pleier å stå på litt travløp i bakgrunnen, og noen få spiller av og til biljard. Selve inngangen til det nye bygget blir der hvor det finnes en port i dag, midt på strekningen mellom Madame Aase og renseriet, sier Andersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OPPJUSTERING: Slik blir fasaden seende ut når man kommer fra nord. Den gule bygningen til høyre er Bakgården. Foto: Plank Arkitekter

Investoren forteller at Olav Kyrres Gate i fremtiden er tiltenkt status som miljøgate.

– Det ligger i planene til Sandnes kommune, men det er foreløpig ikke satt av penger til prosjektet. Tanken er at gaten skal være en åpen og fri forbindelse ned til havnen. Her blir det mest trolig enveiskjøring eller andre begrensnigner slik at vi kan skape et godt utemiljø i kveldssolen, sier Andersen

Den nye bygningen i Olav Kyrres gate forventes ferdig sommeren 2019.

Ny Remabutikk

TPG eier også hele Langgata 59 sammen med Øvstebø, hvor blant annet Krogsveen Eiendom, Spir Helse, Danske Bank og Sandnesposten holder til. Oppstart av dette prosjektet forventes å ta til om ett års tid, så snart detaljreguleringen er ferdig.

– Rema har skrevet leieavtale for arealene på bakkeplan, så her kommer en ny butikk. Det blir helsetjenester i 2. etasje med blant annet Spir Helse, mens vi har planer om å legge rundt 60 boliger tilrettelagt for eldre i de øvrige etasjene ut for salg, sier Kjetil Andersen.

REMA 1000: Kjetil Andersen forteller at det kommer ny Remabutikk i Langgata 59. I øverste etasje skal det legges til rette for 60 leiligheter. Parkeringsplassen blir også tatt i bruk når ny bygning skal reises. Forventet oppstart er tidlig høst 2019. Foto: Sandnesposten

REMA 1000: Kjetil Andersen forteller at det kommer ny Remabutikk i Langgata 59. I øverste etasje skal det legges til rette for 60 leiligheter. Parkeringsplassen blir også tatt i bruk når ny bygning skal reises. Forventet oppstart er tidlig høst 2019. Foto: Sandnesposten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...