Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Søker unge til et helt spesielt kunstprosjekt

SØKER KUNSTNERSPIRER: Kunstner Hans Edward Hammonds og Hildegunn Guddal Svensson fra Sandnes Kunstforening ønsker flere unge kunstnerspirer til et helt spesielt kunstprosjekt som skal arrangeres i Krossen Havremølle. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Sandnes Kunstforening søker unge mellom 15 og 19 år til et nytt kunstprosjekt i ærverdige Krossen Havremølle.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2018 kl 12:55

– Kunstprosjektet heter «NåDa» og skal arrangeres i Krossen Havremølle, forteller Hildegunn Guddal Svensson fra Sandnes Kunstforening.

Hun har fått med kunstneren Hans Edward Hammonds, som skal lede fire workshops inne i Krossen Havremølle, som ligger vegg i vegg med Vitenfabrikken.

At de fire workshopene arrangeres i møllen, som ble bygget i 1912, er ikke tilfeldig.

– Det var mange møller i drift i Sandnes før i tiden. Av de som vokser opp i dag, har de fleste ikke særlig stor kjennskap til dem. Stangeland Mølle driver fortsatt mølleproduksjon, mens Krossen Havremølle står igjen som et godt bevart stykke møllehistorie, sier Guddal Svensson.

Møllehistorie

Nå ønsker Sandnes Kunstforening å børste støv av møllehistorien for ungdom i byen.

– Vi ønsker gjennom dette kunstprosjektet å revitalisere Krossen Havremølle i byen, særlig i forhold til dagens ungdom, sier Hammonds, som gleder seg til å tilbringe høstkvelder i Krossen Havremølle.

For inne i selve møllen står utstyret som ble brukt under tiden da møllen fortsatt var i drift intakt. Det er nettopp med dette som bakteppe Sandnes Kunstforening i høst inviterer ungdom i alderen 15 til 19 år.

– Vi skal skape samtidskunst med havre som utgangspunkt og gjennom kulturhistoriske og kunstneriske innfallsvinkler i prosessen.

Trenger flere unge

Men Hammonds trenger flere unge kunstnerspirer med seg på kunstprosjektet som hadde oppstartsmøte allerede førstkommende onsdag 29. august klokken 18.

Selve workshoppene foregår i oktober/november. Underveis er det planlagt ulike foredrag med ulike kunst- og kulturhistoriske innfallsvinkler i tilknytning til prosjektet. Ungdommene som melder seg på, skal sammen med kunstner Hammonds forske på betydningen av havre, samt havre som kunstnerisk materiale med mer.

De ferdige resultatene, samt prosessen underveis, skal i januar 2019 vises fram i Sandnes Kunstforening.

–Det legges opp til at de unge selv er med på å bestemme utfallet og arbeidsmetodene/vinklingene, heter det i beskrivelsen av prosjektet.

– Dette blir garantert både gøy og lærerikt, sier Guddal Svensson som oppfordrer unge i alderen 15 til 19 år til å ta kontakt med Sandnes Kunstforening for å melde seg på.

– De som ikke hadde anledning til å være med på oppstartsmøtet onsdag, kan fortsatt bli med på selve workshoppene, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...