Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Søknad om midlertidig anleggsvei inneholdt 46 klager

Kommunen har fått søknad fra Masiv og Sandnes Ulf

ORMASKOGEN: Byggesakssjef Mette Brox har mottatt søknaden. Her er hun der hvor anleggsveien er planlagt, inn ved Ormaskogen barnehage.

Torsdag mottok sjef i byggesaksavdelingen, Mette Brox, søknad om midlertidig anleggsvei for kommende ØsterHus Arena.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 09.06.2018 kl 07:37

En tidligere kuvending fra Sandnes kommune førte til at den tiltenkte anleggsveien i Ormaskogen/Solaveien, må gjennom ordinær saksgang i kommunens byggesaksavdeling. Det har medført ytterligere utsettelser av byggestart, og torsdag leverte ansvarlig søker, Masiv Bygg, på vegne av tiltakshaver Sandnes Ulf, den formelle søknaden til kommunen.

Les også: Når ny stadion skal bygges skal anleggstrafikken inn her

En egen aksjonsgruppe mot den tiltenkte veien, har sammen med ledelsen i Ormaskogen barnehage, vært de mest tydelige motstanderne av den midlertidige anleggsveien. De utgjør naturlig nok to av i alt 46 merknader byggesakssjef Mette Brox nå skal forholde seg til.

Les også: Kraftige protester mot ny anleggsvei

FAU ved Stangeland skole, Smeaheia barnehage, Stangeland bydelsutvalg, Norgesbuss og Kolumbus er andre eksempler på tiltak med reservasjoner og bemerkelser. Alle påpeker hensyn som i deres øyne eventuelt må ivaretas.

Ting tar tid

I tillegg finnes påpekninger fra privatpersoner og representanter for ulike velforeninger og lignende. I all hovedsak stilles det spørsmål til om Solaveien og områdene forbi Ormaskogen private barnehage er det beste alternativt, og om denne traseen er godt nok utredet.

Det gjennomgående i anmerkningene er økt risiko, påstått svak sikkerhets- og risikoanalyse, økt støy og mer støv i forbindelse med kommende trafikksituasjon. Mette Brox i Sandnes kommune tør ikke spå nøyaktig hvor lang tid de bruker på å behandle saken, med innrømmer at sakens oppmerksomhet og tidsfaktioren vil medføre at søknaden vil prioriteres.

– Når vi har mottatt søknaden, bruker inntil noen uker på å behandle saken. Mer nøyaktig kan jeg ikke være, sier Brox.

Les også: Presses til å bruke Jønningheiveien

Sjefen for byggesaksavdelingen forteller videre at det uavhengig av utfallet vil være mulig å klage. Ifølge Brox har klagende parter tre ukers frist.

– Når fristen er gått ut, vil vi igjen behandle klagene. Dersom vi da står ved vårt vedtak, skriver vi en anbefaling til Utvalget for byutvikling, som må fatte et politisk vedtak. Dette vedtaket skal til slutt avgjøres av Fylkesmannen, sier Mette Brox.

Jønningheiveien

Sandnesposten kjenner til at klubben føler seg tvunget til å påbegynne utbyggingen ved hjelp av å frakte utstyr med Jønningheiveien som anleggstrasé. De har leietakere og en fremdrift som fører til at bygging bør begynne omgående.

Som Mette Brox bekrefter, er ikke Jønningheiveien søknadspliktig.

Kommunen og fylkeskommunen brukte selv denne traseen til bygging av Sandnes videregående skole og Giskehallen 2.

Mette Brox bekrefter at byggestart med Jønningheiveien som fraktområde er et scenario som kan bli mulig.

– For å starte arbeid på tomten, trenger Sandnes Ulf godkjent anleggsplan. Den vil det være teknisk avdeling med kommunalsjef Leif Aarthun Ims, som innfrir. Vi behandler kun søknaden om å bruke områdene i Ormaskogen og videre inn til tomten. Byggesaksavdelingen kommer ikke til å gå gjennom de seks andre veialternativene til anleggstrasé på nytt. Vi formoder at de tidligere risikoanalysene er gjort av kompetente fagfolk, sier Brox.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...