Søkte skjenkebevilling, så brøt de alkoholloven

BRUDD: Den nyoppstartede kjeden Lucky Bowl har nylig overtatt lokalene til Metro Bowling på Hana. I februar ble det servert alkohol i et lukket selskap, uten at noen med ansvar for skjenkingen var til stede, har politiet skrevet i en rapport. Foto: Andreas Kydland

Lucky Bowl på Hana har søkt skjenkebevilling. Men i midten av februar ble det skjenket alkohol i et lukket selskap uten at noen med ansvar for skjenkingen var til stede.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Den nyoppstartede bowlingkjeden Lucky Bowl har overtatt lokalene til tidligere Metro Bowling på Hana.

Lokalene er totalrenovert og det er i tillegg laget til egen burgerrestaurant sammen med bowlingkonseptet.

I den anledning har kjeden søkt kommunen om å få skjenkebevilling i lokalene.

Men søknaden har fått seg et skudd for baugen etter at det i midten av februar ble servert alkohol til et lukket selskap, uten at vedkommende med ansvar for skjenkingen var til stede. Bowlingkjeden hadde riktig nok ambulerende skjenkebevilling til det lukkede selskapet.

Skjenkesøknad må vente

Politiet avla et kontrollbresøk samme dag som det lukkede selskapet fant sted.

– På denne bakgrunn bes det om uttalelse fra Lucky Bowl Hana AS i forhold til det aktuelle selskapet, samt hvordan Lucky Bowl Hana AS ivaretar at alkohollovens regler overholdes i forbindelse med skjenking av alkohol i sine lokaler, skriver rådmann Bodil Sivertsen og kommuneadvokat Rune Kanne i et brev til Lucky Bowl datert 9. mars i år.

Som nevnt har bowlingkjeden søkt kommunen om skjenkebevilling i lokalene, men behandlingen av denne er foreløpig satt på vent.

– Det gjøres oppmerksom på at eventuelle brudd på alkoholloven i forbindelse med bruk av tildelte ambulerende skjenkebevillinger kan innvirke på hvorvidt det gis alminnelig skjenkebevilling til Lucky Bowl Hana AS, skriver rådmannen og kommuneadvokaten videre.

Legger seg flate

Daglig leder Eimund Tharaldsen i Lucky Bowl Norge legger seg langflat i kjedens svar.

– Dette er beklagelig og helt klart en glipp fra vår side. Dette er manglende rutiner fra tidligere eier, som vi dessverre ikke har fanget opp. Vi overtok driften av Metro Bowling i Sandnes 1. januar 2017, dette skjedde gjennom en virksomhetsoverdragelse. Vi har inntil nå driftet stedet som Metro Bowling uten endringer, og har vi stolt på at dette var i orden og at lokal ledelse hadde kontroll på dette, skriver Tharaldsen 9. mars.

Etter denne datoen har stedet offisielt skiftet navn fra Metro Bowling til Lucky Bowl.

– Vi har, etter vi ble gjort oppmerksom på dette, hatt en intern runde og gjennomgått rutiner på nytt, skriver Tharaldsen som understreker at kjeden ser alvorlig på hendelsen.

– Vi er en seriøs og profesjonell aktør, skriver han.

Svar til påske

Nå blir det trolig opp til politikerne i formannskapet å avgjøre om den nyoppstartede kjeden får skjenkebevilling eller ikke.

– Vi vurderer for tiden om det er behov for å sende denne saken til formannskapet, eller om rådmannen ut fra egne fullmakter avgjør dette, sier kommuneadvokat Rune Kanne til Sandnesposten.

– Hvor alvorlig er et brudd som dette?

– Sett ut fra at stedet hadde ambulerende skjenkebevilling hvor vedkommende som hadde ansvaret ikke var til stede, er det et alvorlig brudd. Dette er ting de må passe på, sier Kanne.

Han tror det vil være klart før påske, hvorvidt søknaden om skjenkebevilling skal tas stilling til av formannskapet eller ikke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...