Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Soldaten sikret poeng

Dramatisk andreomgang i årets første hjemmekamp

MÅLSCORER: Lasse Dørheim sikret det ene poenget mot FGI etter en scoring fem minutter før slutt. Foto: Frode Olsen

Lasse Dørheim kom heseblesende fra militærøvelse i Vatneleiren til oppgjøret mot Forus og Gausel. 20 minutter på banen holdt til scoring for den trofaste soldaten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2017 kl 01:15

Første seriekamp på Figgjo stadion ble et intenst oppgjør med flere merkverdige situasjoner. Lasse Dørheim, som scoret i serieåpningen mot Austrått 2, nådde ikke kampstart på grunn av tjeneste i Heimevernet. Da han entret banen med 20 minutter igjen, var det med krigersk innstilling.

Fem minutter før slutt ledet bortelaget 3–2. Da ble soldaten pent spilt gjennom av Mohammed Hadji Miho. Dørheim gjennomførte først en herlig skuddfinte, før han litt ute av balanse satte ballen i keepers lengste hjørne.

– Jeg hadde et håp om å rekke kampen, men det var for mye igjen å gjøre på militærøvelsen til at jeg kunne gå. Da jeg ankom stadion tror jeg FGI ledet 2–1. Jeg hørte noen fortelle meg at FGI også hadde vært alene med keeper et par ganger tidligere i oppgjøret, sier målscoreren.

Informasjonen Dørheim sugde til seg under oppvarmingen var korrekt. I rettferdighetens navn var Forus og Gausel det førende laget. Gjestene tok ledelsen seks minutter før pause. Før scoringen hadde de vært alene med Thomas Stangeland i Figgjo-målet. Keeperen svarte med en perfekt utrusning.

Like god var ikke sisteskansen da FGI slo et løst og høyt frispark inn i feltet. Stangeland feilberegnet, og Knut Øivind Tveita headdet ballen i mål via tverrligger.

Heldigvis for Figgjo slo Runar Valestrand Flåten tre minutter senere tilbake med scoring. Først skjøt han mot mål fra 20 meters hold. Avslutningen ble blokkert av en FGI-stopper med hendene, men før dommeren rakk å blåse for frispark, klinket samme mann inn returen i det lengste hjørne.

Dramatikk

I andre omgang skjedde det aller meste i løpet av en periode på seks minutter. Først rettet Figgjo-keeperen opp feilvurderingen fra første omgang med en herlig parade da FGI avsluttet fra kloss hold. To minutter senere kunne han ikke stanse skuddet fra 16-meteren. Dermed sto det 2–1 til gjestene.

Så skulle det ikke gå mer en to minutter før Figgjo fikk frispark fra snaut 20 meter. Mens dommeren dirigerte muren, og keeper sto i motsatt hjørne, skjøt Jarle Tveit ballen frekt i mål. Protestene fra FGI førte ikke fram, og Figgjo var tilbake i oppgjøret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FREKKIS: Jarle Tveit (nr.2 fra venstre) jubler sammen med lagkameratene etter 2–2 på frispark. Foto: Frode Olsen

Det varte ikke lenge, for minuttet senere utnyttet FGI et svakt forsvarsspill fra hjemmelaget. Da gjestene gjorde 3–2 trodde de fleste at løpet var kjørt.

Det FGI ikke visste var at Figgjo hadde en kriger på banen med navnet Dørheim. Fem minutter før full tid hentet han frem det lille ekstra som førte til at Figgjo fremdeles er ubeseiret etter to kamper.

– Vi kunne faktisk tatt alle poengene med den store sjansen vi hadde mot slutten, sier soldaten og sikter til en overgangsmulighet, og det faktum at Runar Valestrand Flåten nikket ballen kontant i tverrliggeren like etter at Dørheim hadde utlignet.

Fornøyd trener

Trener Jone Bråstein var likevel godt fornøyd med innholdet.

– Det er sterkt av oss å komme tilbake etter å ha ligget under tre ganger. Vi møtte et godt lag med flere gode spillere. Jeg tviler på at vi hadde maktet å hente opp en ledelse tre ganger i fjorårssesongen. At vi gjorde det mot FGI tyder på mental styrke og god moral, sier Bråstein.

At lag går på banen med vinnerinstinkt og et ønske om å vinne er helt normalt i alle divisjoner. Fotballkamp kommer jo av verbet å kjempe. Det var likevel noe trist å høre hvordan FGI-spillerne klaget høylytt på samtlige dommeravgjørelser.

I tillegg hadde gjestene flere interne og verbale oppgjør på banen. Noen ganger kan det med stor fordel være greit å vurdere egne prestasjoner før man hakker løs på andres.

GOD: Ved tre anledninger kom FGI alene med Thomas Stangeland. Keeperen reddet alle forsøkene. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...