Sølv i NM – håper å løpe Diamond League-finalen

Filip Ingebrigtsen kjempet om NM-gullet på 800 meter, men måtte ta til takke med sølvmedalje. Her fra EM i Berlin. Foto: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX

Diamond League-finalen om elleve dager i fare for Filip, som kan ende opp med å gi plassen til Jakob.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2018 kl 15:09

800-meterspesialisten Thomas Roth ble for sterk for 1500-meterspesialisten Filip Ingebrigtsen med ribbeinsbrudd. Filip tok kommando fra start av i løpet, men ble fraløpt på oppløopssiden og måtte ta til takke med sølvet.

Filip har to bronsemedaljer fra før av på distansen og kan i så måte være fornøyd med fangsten. Gullvinner Roth innrømmer at han følte seg truet av Ingebrigtsen denne gangen.

– Det holdt akkurat ikke, men jeg løp mitt løp. Det er surt å tape for Thomas, men han holder et veldig bra nivå. Det er gøy å utfordre 800-meterspesialistene, sa Ingebrigtsen over høyttaleranlegget etterpå ifølge Nettavisen.

Det store målet for Filip nå er å rekke finalen i Diamond League. Det vil den kommende uken gi svar på.

– Jeg stiller uansett i Diamond League-finalen. Jeg satser på at det går veldig mye bedre enn i fjor, da jeg var syk. Men det er klart at kroppen må spille på lag og ting må være 100 prosent for at jeg skal nå de målene jeg har satt meg der. Jeg er ikke interessert i springe der og komme langt bak, sier Filip til NRK, som beskriver smertene han løper med for tiden slik:

– Det føles som en kniv inn i ribbeinet.

Det er kun plass til 12 mann i Diamond League-finalen i Zürich om snaut to uker. Filip er kvalifisert, men dersom han trekker seg går plassen til førstemann på ventelisten. Det er ingen ringere enn lillebror Jakob, som er i storslag om dagen.

Dersom Filip føler seg klar, løper han. Dersom en annen kvalifisert finalist trekker seg, kan det bli to blad Ingebrigtsen i finalen.

Onsdag løper Filip, Henrik og Jakob Trond Mohn Games i Bergen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...