Søndag kan du gå på garasjeshopping

GJENBRUK: Sissel Fladen, til høyre, åpnet garasjen sin i 2014, og fikk anerkjennende kommentarer fra varaordfører Jan Sigve Tjelta (KrF) i Sola kommune, sandnesordfører Stanley Wirak (Ap) og varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) fra Stavanger. Søndag er det klart for nye garasjeutsalg i Sandnes. Foto: Frode M. Gjerald

Ønsker du å ha ditt lille bruktutsalg i garasjen, i hagen eller på fortauet? Søndag er det fritt fram.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2017 kl 18:03

GJENBRUK: Målet med fenomenet «Søndagsåpne garasjer» er å motivere til mer gjenbruk og mindre kasting. I tillegg er dette en ypperlig anledning til å få tømt boden, eller ryddet i skapet.

åpengarasje.no kan man melde på sitt eget garasjesalg, eller man kan finne ut hvor man kan gå på jakt etter skatter i garasjer som allerede er registrert. Så langt er det påmeldt over 150 garasjer, melder Sandnes kommune.

Ingen gjenbrukskonkurrent

Søndagsåpne garasjer har blitt arrangert i distriktet de siste årene. I 2014 gikk politikertopper i Sandnes, Stavanger og Sola ut og anbefalte folk til å benytte seg av tilbudet, og verken ordfører Stanley Wirak (Ap) eller varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) i Stavanger betraktet «Søndagsåpne garasjer» som en konkurrent til de mange gjenbruksbutikkene og loppemarkedene i distriktet:

– Dette er bare med å bygge opp det totale gjenbruksmarkedet, og vil være en vinn-vinn-situasjon for alle. Det er nok til alle, sa Tysdal Moe.

Garasje ikke et krav

På søndag 23. april mellom kl 11.00 og 16.00 skjer det altså igjen, og du trenger ikke garasje for å være med:

– Kjelleren, loftet, boden eller hagen er like bra. Har du lite å selge, synes du? Gå sammen med naboen eller lag utsalg i borettslaget. Kanskje vil ungene i gata lage sin egen bod? Korps, speider eller idrettslag eller andre som planlegger loppemarked denne søndagen, er selvsagt hjertelig velkomne til å sette markedet sitt på kartet, melder initiativtakerne.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...