Søndag kan du ta deg en gratis togtur

I forbindelse med Europeisk mobilitetsuke tilbyr NSB nok et år innbyggerne i Rogaland gratis tog og oppfordrer alle å prøve lokaltoget på Jærbanen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Tilbudet gjelder lokaltog på Jærbanen på søndag 16. september mellom klokken 10 og 18, skriver NSB i en pressemelding.

– Vi er glade for å kunne være med Stavanger kommune og flere på et viktig og hyggelig opplegg som dette. NSB stiller med gratis tog fordi målet for dagen er å bevisstgjøre om miljøvennlige løsninger for hverdag og fritid uten bruk av bil, sier markeds- og kommunikasjonssjef i NSB Sør Dag Brekkan i pressemeldingen, og fortsetter:

– I tillegg til at toget slipper å stå i kø på veiene er toget på Jærbanen miljøvennlig. Det er fire ganger mer miljøvennlig med tog enn bil mellom Klepp og Egersund.  Denne miljøsøndagen kan være perfekt for de om ønsker å ta en prøvetur og se hvor effektivt toget er som transportmiddel.

Satser på dør til dør-reiser

Europeisk mobilitetsuke har som mål å synliggjøre hvordan du kan reise mer miljøvennlig samtidig som du dekker transportbehovet ditt, ved å kombinere ulike transportformer.

– Vi i NSB synes denne utviklingen er veldig spennende. Vi ønsker å gjøre det lettere å reise kollektivt, og utforsker nå andre transportmidler slik at kundene kan komme seg helt fra der de er til dit de skal. Vi er så vidt i gang med blant annet bybiler i Oslo og testing av selvkjørende teknologi, og gleder oss til fortsettelsen, sier Brekkan.

Begrenset plass til sykler

Det er begrenset plass til sykler, og man må betale for disse hvis man ønsker å ha med seg sykkel om bord i toget.

– Siden det er forventet stor pågang denne dagen vil det være begrenset plass til sykler. Dette er fordi syklene tar stor plass. Vi vil derfor anbefale å ikke ta med sykler på toget denne dagen, sier Brekkan.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...