Søppelet fløt på Ganddal

Slik så det ut ved friarealet i Vipeveien første nyttårsdag. Foto: Kristian Ohr

1. nyttårsdag fløt det over med søppel etter nyttårsfeiringen flere steder på Ganddal. Beboerne er langt fra fornøyd med folk som ikke rydder opp.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.01.2017 kl 22:21

SØPPEL: Området rundt Ganddal skole og friarealet rundt Vipeveien var to av plassene der sporene etter nyttårsfeiringen var tydelige dagen derpå. Rester fra fyrverkeri lå spredt over både lekeplasser og fotballbaner. Flere av beboerne i nærområdet har etter årets nyttårsfeiring ytret stor misnøye over forholdene på sosiale medier. En av dem er Kristian Ohr som bor i Vipeveien. Han etterlyser større ansvar og mener ting har blitt verre de siste årene.

– Folk som er ansvarlige for alt rotet bør komme og rydde opp etter seg. Her ser dirkete fælt ut mange steder, det er for eksempel direkte uhørt at det skal se slik ut på en lekeplass, sier han og fortsetter:

På fotballøkka mellom Ganddal skole og Jærveien, hadde noen tent opp bål hvor de også hadde prøvd å brenne diverse fyrverkerirester. Foto: Håvard Ovesen


– Mitt inntrykk er at ting har blitt verre etter at det ble forbudt med pinneraketter. Fyrverkeriet man kjøper i dag etterlater seg mer søppel og ting blir mer synlig når det ikke ryddes.

Ingen meldinger

Driftsjef Sveinung Sviland i Bydrift kjenner ikke til at det var mye søppel på Ganddal etter nyttårsfeiringen, men forteller at kommunen så langt ikke har mottatt noen meldinger om forsøpling.

– Vi pleier alltid å ta en runde etter nyttårsfeiringen, men jeg har ikke fått inn rapporter om at det ser fælt ut noen steder i år. Mitt inntrykk er at folk stort sett er flinke til å rydde opp etter seg. Det hjelper også at vi kommunen i dag har avtaler med idrettslag og liknende organisasjoner om rydding. Dette har vært en gunstig ordning, sier han.

Mindre forsøpling

Sviland mener også at det i dag er mindre forsøpling etter nyttårsfeiringen enn det som var tilfelle tidligere.

Saken fortsetter under bildet

Flere har reagert på alt søppelet som ligger igjen i kjølvannet av fyrverkerioppskytingen nyttårsaften. Foto: Håvard Ovesen

– Med pinneraketter var resultatet ofte at forsøplingen ble mer spredt. Ting ble sendt opp på en plass og landet på en helt annen plass. Vi måtte da rykke ut på flere steder. I dag forblir restene av fyrverkeriet på den plassen det ble fyrt opp fra og dette gjør ting lettere, sier han.

Sviland lover imidlertid at de vil se på forholdene på Ganddal.

– Vi kommer til å ta en tur for å sjekke opp forholdene, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...