Karina på plass i Pyeongchang: Sørger for at tidelene er på Norges side

Karina Wathne har tilbrakt de siste ukene i Pyeongchang. Hun var en av bidragsgyterne til Ragnhild Mowinckels OL-sølv i storslalomen Foto: Privat

Karina Wathne fra Sandnes er en del av trenerapparatet som sørget for Norges første kvinnelige OL-medalje i alpint på 82 år. Det er en jobb med mer enn 200 reisedager i året, men også en jobb hun trives i.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2018 kl 15:01

DAGENS GAUK: – Hva består arbeidet ditt av?

– Jeg analyserer løypene. Sånn som i dag, går jeg opp på den ene siden av dalen og finner en posisjon der jeg ser mest mulig. Da får jeg filmet løypen fra start til mål. Etterpå gjør vi en analyse, og da finner vi bedre ut hvor vi vinner og taper tid. Jeg er også med og trener utøverne.

– Hvordan endte du opp i jobben?

– Det er i grunnen litt tilfeldig. Jeg gikk på idrettshøyskolen, og der hadde vi en forelesning med Per Haugen. Jeg har alltid villet jobbe i et støtteapparat, og etter en prat med han, så fikk jeg tilbud om å være med alpinlandslaget til Kvitfjell. Etterpå var de fornøyd med meg, og de spurte meg om jeg ville være med mer. Etter den perioden fikk jeg tilbudet, men alt startet med forelesningen.

– Har du talent for denne type arbeid?

– Jeg har jo lært mye av veldig flinke folk, men jeg tror at det er positivt at jeg har en bakgrunn fra media og kommunikasjon og utdanning fra idrettshøgskolen. Så det fototekniske er jeg god på, også har jeg lært veldig mye av folk som er flinke med fysikk. Men jeg har jo vært heldig, selv om jeg regner med at de er fornøyd med meg.

– Spesiell jobb?

– Ja, det er ikke en 08-16-jobb. Vi står opp før lyset, og vi holder på stort sett hele dagen, det er ekstremt lite fritid. Når det er sagt, så liker vi det vi holder på med veldig godt, selv om det er litt sært.

– Hva er det verste med jobben?

– Det er jo vanskelig å opprettholde relasjonene hjemme, og det kunne jeg vært flinkere til, men jeg trives vanvittig godt.

– Hva gjør du når du omsider har fritid?

– Det blir litt trening, også blir det veldig mye kortspill. Det er litt standardsvar, men det er slik det er. Jeg er jo også deltid masterstudent på idrettshøyskolen, så det går en del tid til studiet også.

– Har du et favorittsted i Sandnes?

– Vedafjell. Eller jeg burde kanskje si Lutsiveien på Vatne, siden det var på gården der jeg vokste opp.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...