Sørpe full sjåfør kjørte utfor på Høle

FARLIG SJÅFØR: Det var ved Høle at kjøreturen skjedde. Nå er sjåføren dømt i Jæren tingrett.

Sjåføren (59) hadde en alkoholkonsentrasjon i blodet som tilsa at det var «fare for bevisstløshet og død».

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2017 kl 18:32

JÆREN TINGRETT: Det var på ettermiddagen søndag 5. mars i år at den hasardiøse kjøreturen fant sted ved Høle. Over en time etter at 59-åringen hadde sittet bak rattet, viste blodprøven at alkoholkonsentrasjonen i mannens blod fortsatt var på 3,01 promille.

Ingen blærekontroll

Organisasjonen Av-og-til sin oversikt over hvordan alkohol påvirker kroppen, viser at man ved en slik beruselse «mister kontroll over urinblæren, kaster opp, at pustesenteret i hjernen fungerer dårligere, og at det er fare for bevisstløshet og død.»

Da sjåføren møtte i Jæren tingrett nylig, ga han en uforbeholden tilståelse. Aktor la ned påstand om fengselsstraff, bot og tap av førerrett. Siden promillen var høyere enn 1,5 promille, skal straffen etter presedens normalt være fengsel mellom 21 og 36 dager.

Førte til ulykke

Tilståelsen veide i formildende retning, men retten måtte også ta hensyn til flere skjerpende forhold ved straffeutmålingen:

– Det er flere skjerpende forhold i tillegg til den svært høye promillen. Det er for det første skjerpende at kjøringen skjedde over et forholdsvis langt veistrekk på et tidspunkt på døgnet hvor det erfaringsmessig er en del trafikk, samt fotgjengere. Kjøringen resulterte i trafikkuhell i form av utforkjøring med materielle skader hvilket i seg selv er skjerpende. Samlet sett tilsier de overfor nevnte forhold at bare tilfeldigheter gjorde at ingen ble skadet i forbindelse med kjøringen, skriver Jæren tingrett i dommen.

Mannen ble dermed dømt til 36 dagers fengsel, samt en bot på 40.000 kroner. Han får heller ikke lov til å kjøre bil de neste tre årene. Vil han ha sertifikatet tilbake i 2020 må han avlegge full ny førerprøve.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...