Søstrene som bare elsker Sandnes

BOBLER: Det var ikke vanskelig for publikum å la seg rive med da søstrene Thorhallsdottir ba publikum om å svinge seg til rytmene fra ABBA. Foto: Frode Olsen

Sandnes kulturhus hadde onsdag besøk av et unikt søskenpar med røtter fra Island. Begge har uavhengig av hverandre opparbeidet seg et nært forhold til distriktet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Foruten teknikeren, journalisten og en mann med briller på andre rad, var kulturhuset utelukkende fullt av forventningsfulle kvinner onsdag kveld.

De var kommet for å la seg inspirere og underholde av et unikt søskenpar fra Island. Nå er det lenge siden duoen flyttet til Norge, og de har over tid gjort seg bemerket sammen, og på hver sin front i livet.

Kolleger på Klepp

Dora Thorhallsdottir er 14 måneder eldre enn Bjørg. Hun har mastergrad i kommunikasjon, er standup-komiker og jobber som relasjonsterapeut. Som leder for EQ Institute, tilbyr hun og firmaet terapi, terapiutdanning, EQ-barnehager, foredrag og kurs. Med avdeling på Klepp, er veien til Sandnes kort.

– Forsand som skal slå seg sammen med Sandnes, er nesten blitt en hel EQ-kommune. Når vi holder show her i distriktet benytter jeg selvsagt anledningen til å hilse på kolleger. I morgen går turen til Preikestolen, og jeg har faktisk kjøpt turstøvler i dag, sier Dora Thorhalldottir like før hun og søsteren skal på scenen.

Anerkjent kunstner

I sminkerommet sitter Bjørg med sine forberedelser. Hun er én av landets mest attraktive kunstnere, og ble for mange år siden tatt inn under vingene til Galleri G i Storgata.

– Jeg bare elsker Sandnes og ikke minst Galleri G som jeg har opparbeidet meg et nært og tett forhold til. Alle jeg treffer er alltid så hyggelige. Da vi skulle ut på turné med showet vårt, «Bobler», jublet vi sammen over at Sandnes i alle fall skulle være en av destinasjonene, sier kunstneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GJEST I VEST: Bjørg Thorhallsdottir er på besøk i distriktet hun takket være et tatt samarbeidet med Galleri G, er blitt veldig glad i. Her gjør hun sine siste forberedelser. Foto: Frode Olsen

Fra scenen opplyste hun salen at dysleksi førte til en utfordrende skolehverdag.

– Vi har heldigvis kommet mye lenger, men min lærer må ha blitt økonomisk ruinert etter alle de røde pennene hun tømte på mine oppgaver. Noen ganger er jeg sikker på at hun hentet meg fram foran tavlen for å drite meg ut. Derfor var det ekstremt vanskelig for meg å tråkke over terskelen til forlaget med mitt første bokforslag. Da jeg skrev min 22. bok, ringte jeg læreren, sier Bjørg Thorhallsdottir og lar innholdet i den samtalen henge i luften.

Til inspirasjon

«Bobler» er ment å være et humoristisk, inspirerende og livsgivende underholdningsforedrag om å tørre å ta hele mennesket i bruk. De serverer inspirasjon og ber mennekser slutte å be om unnskyldning for at du er du. Søstrene vil at individet skal ta plass. At mennekser skal synes, og at folk skal leve sitt liv med senkede skuldre. Fritt for fordommer og hindringer. Forestillingene er spesielt populære blant kvinner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FØLELSER: Smilene og humoren er alltid like om hjørnet, men søstrene Thorhallsdottir frakter publikum gjennom store deler av følelsesregisteret i løpet av forestillingene. Foto: Frode Olsen

Med mange eksempler fra eget liv, forteller søstrene om sine hindringer, oppturer og nedturer.

– Jeg tror alle kan ha glede av å overvære det mange kaller for et foredrag-show. Vi har hatt ordførere så vel som innlagte pasienter med sine utfordringer. Ungdommer mener jeg har mye igjen for denne forestillingen. Jeg ser bare på min egen sønn. Han er 15 år. Mange blir jo stumme i den alderen. Noen ganger sier jeg til ham at jeg savner ham, på tross av at vi bor under samme tak, sier Bjørg Thorhallsdottir, med et smittende glimt i øyet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...