«Spåmannen» biter seg i tunga

– FFFFF....

Forrige kamp visste Bjørnar Roth nøyaktig hva som kom til å skje en halvtime før det skjedde. Men om Sandnes sikrer et historisk opprykk i løpet av våren vil han ikke svare på.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

…ADERULLAN?: Bjørnar Roth setter høye krav til seg selv. Her tar han en trall etter at han slapp inn det avgjørende målet i hjemmekampen mot Nøtterøy. Foto: Ole Aarre

Mens adrenalinet pumpet under toppkampen mot Sandefjord, leverte Bjørnar Roth en oppsiktsvekkende presis spådom i pausen før andreomgangen. Ikke bare meldte han at han skulle komme inn fra benken og avgjøre kampen – han la også til hvor mange redninger han kom til å gjøre i sluttminuttene.

I en kort prat med Sandnesposten på vei inn til garderoben i pausen, ble det utvekslet følgende meldinger:

– Sitter du på benken igjen? Er det ikke behov for deg ute på banen lenger?

– Jo da, det er bare ikke vits at jeg kommer inn før det trengs. Jeg kommer inn og tar noen avgjørende redninger på slutten.

– Jaha. Hvor mange? Fire?

– Ja. Fire.

Pinglete

Om tre dager er det ny viktig kamp for Sandnes i jakten på opprykk. Herkules borte. Men denne gangen tør ikke Roth spå framtiden.

– Nå er det tid for å være ydmyke igjen. Herkules hadde en seier sist de var i 1. divisjon, og det var mot oss. Jeg tror også de stiller sterkere på hjemmebane enn de gjør borte. Det blir ingen walkover i det hele tatt, advarer Roth.

– Men dere vinner vel?

– Vi er favoritter og skal vinne. Det er ikke snakk om noe annet.

– Hva med opprykkskampen, kan du fortelle oss hvordan det ender til slutt?

– Nei, vet du hva. Det er vanskelig å si. Vinner vi seks av sju, så rykker vi opp. Men vi kan også klare oss med å vinne fem av sju. Det er så mange faktorer som spiller inn. Samtidig så er alt opp til oss selv, sier Roth uvanlig tørt.

– Så du vil egentlig ikke spå noen ting?

– Off, dette var litt pinglete, ja!

– Ok; vi blir topp fire, sier Roth, vel vitende om at det ikke akkurat ville vært noen oddsbombe.

– Eller, vent. Topp tre. Vi blir topp tre.

Publikumsvennlig

Spåmann og tøff i trynet i helgen, men nå er det tilbake til hverdagen for Roth og Co. Det er tross alt hard jobbing og ydmyk holdning som har brakt Sandnes i posisjon til å sikre et historisk opprykk.

– «Dali» har banket det inn i hodet på oss i 1,5 år nå, at vi må være ydmyke. Vi har ikke oppnådd noe enda. Og når sant skal sies så har vi fortsatt til gode å spille en skikkelig god kamp. Det nærmeste vi har vært er hjemmekampen mot Viking. Da stemte det bra både i forsvar og angrep, sier Roth og viser til den svake målforskjellen.

– Vi har 23 plussmål. Det er utrolig lite. Samtidig så er det er viktig å gi publikum underholdning. Vi spiller nesten bare jevne kamper, sier Roth med et smil.

Håper på Sandefjord

Sandnes har nå et på papiret enklere kampprogram framover, og er det eneste topplaget som ikke har gått på en smell mot et antatt svakere lag. De tre tapene har kommet mot Runar og Nøtterøy. Sistnevnte har vunnet begge oppgjørene mot Sandnes.

Selv om Roth er forsiktig med å spå, og heller ikke vil tippe verken tabellen til slutt eller resultater i enkeltkamper, innrømmer sisteskansen at han er mest redd for Runar i sesongavslutningen. Innad i spillergruppen er det delte meninger om ønsket resultat i kampen Runar–Sandefjord, men Roth er klar på hva han ønsker seg i den kampen.

– Jeg håper Sandefjord vinner. Det begrunner jeg med at jeg mener Runar er det beste laget og dermed den farligste utfordreren, sier Roth, til tross for at Sandefjord i skrivende stund har ett poeng mer enn byrivalene Sandefjord.

Tror på Gade-scoringer

Skulle det bli eliteseriespill på de lyseblå, vil Roth være en av få som har kjent på nivået tidligere. Han erkjenner at laget nok trenger noen klassespillere til for å være konkurransedyktige i eliteserien, hvis det blir den nye hverdagen etter sommeren.

Men først er det Herkules for Sandnes og den oppskrytte spåmannen fra Tananger.

– Eivind Gade scorer mer enn to mål mot Herkules. Det kan jeg garantere, prøver Roth seg på.

Forsvarskjempen scorer i snitt 1,1 mål per kamp, men noterte seg for to scoringer mot Sandefjord.

– Han gjør en kjempejobb i forsvar, men er også en av de vanskeligste å ta skuddene til når han har dagen i angrep. Mot Herkules blir det mål fra Gade, konstaterer Roth.

Kampstart i Skienshallen søndag er 1600.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...