Har åpnet i Langgata: Sparte opp til egen barbersalong

STOLT: Fuad Salem (21) har spart penger i flere år med mål om å åpne sin egen barbersalong. Sist uke gikk drømmen i oppfyllelse. Foto: Trond Eirik Olsen

Skjegg har blitt stuerent, moderne og stilig. Det har Fuad Salem tatt høyde for. Nå har han åpnet sin egen barbersalong i Langgata.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

NÆRING: «Perfect Gentleman» står det på skiltet utenfor Langgatas siste tilkomst. Her kan menn i alle aldre få klippet håret og trimmet skjegget samtidig. Åpningen av salongen er helt i tråd med de siste års skjeggebølge som ikke ser ut til å avta.

– Jeg håper jo salongen skiller seg litt ut ettersom jeg fikser både hår og skjegg. Det er det ikke mange andre som gjør. Jeg har lagt merke til at mange menn har skjegg her i byen så det skulle vel borge for mange kunder, sier Fuad Salem (21) og smiler før han fortsetter:

– Det er mange frisører i byen, men så vidt jeg kjenner til, ingen rene barbersalonger der man får stell av både hår og skjegg. Jeg føler det er på tide at byen nå får sin egen.

Spart opp midler

Salem som er fra Palestina kom til Norge for to år siden og har jobbet som frisør i salonger i Stavanger og Bryne. Helt fra han kom til Norge har imidlertid drømmen vært å starte opp med egen salong. Etter å ha spart flittig kunne han sist uke åpne dørene i Langgata. Alt utstyr i salongen har han selv betalt uten å ta opp lån.

– Jeg bor i Sandnes og derfor var det naturlig for meg å åpne her. Da jeg fikk tilbud om å leie lokalene jeg nå er i var jeg ikke sen om å si ja. Jeg har stor tro på både konseptet mitt og Langgata, sier han og fortsetter:

– Jeg har erfaring fra salonger andre steder og er ikke i tvil om at Langgata er på vei opp. Helt fra jeg åpnet har det strømmet på med drop in kunder og målet mitt er at disse skal bli så fornøyd at de kommer tilbake. Sandnes er jo også en folkerik og sentral by så det bør borge for et godt kundegrunnlag.

– I alle fall så lenge skjeggbølgen holder seg?

– Ja, det kommer den nok til å gjøre. Skjegg har vel aldri gått helt av moten og det er lite som tyder på at det kommer en nedgang, snarere tvert om, sier han.

Lange arbeidsdager

Så langt er Salem eneste ansatte i barbersalongen. Med lørdagsåpent i tillegg til lange hverdager blir det mye arbeid, men det hindrer ikke den unge palestineren i å satse.

– Jeg er innforstått med at det tar tid å bli etablert, men jeg håper på sikt at jeg kan utvide noe. Da gjerne med flere ansatte, sier han og forsetter:

– Jeg er ung og det er selvsagt mange tøffe utfordringer i det å skulle starte opp selv, men samtidig kan jeg nå styre min egen dag uten å oppleve mye av det stresset som ofte er i større frisørsalonger. Jeg var vel etter hvert også blitt litt lei av å bare klippe hår. Nå får jeg gjøre det jeg liker best.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...