Spenning frem mot valget av ordførerkandidat

Kamp om topplassen i Høyre

DAGESTAD: Nå blir det opp til medlemmene i Sandnes Høyre om de vil stå ved nominasjonen av Inger Klippen, eller om de vil velge Bjarte Dagestad. Her her ordføreren i Forsand sammen med Sandnes-ordfører Stanley Wirak. Foto: Frode Olsen

Høyre både i Forsand og Sandnes forbereder seg nå til valget av ordførerkandidat. Om det blir Bjarte Sveinsvoll Dagestad eller Inger Klippen som får topplassen, skal avgjøres av partimedlemmene kommende onsdag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2018 kl 17:11

VALG 2019: Som Sandnesposten tidligere har avslørt, finnes det sterke krefter i Høyre som er uenige med nominasjonskomiteen når det kommer til valg av ny ordførerkandidat. Sander Olsen mener han har bred støtte når han foreslår Bjarte Sveinsvoll Dagestad som motkandidat til Inger Klippen på nominasjonsmøtet kommende onsdag.

Partileder i Sandnes Høyre, Harald Nedrelid, sier han har hørt snakk om at et motforslag kan komme, men har få kommentarer.

– Jeg kan ikke kommentere rykter. Det jeg likevel kan bekrefte, er at den demokratiske prosessen fungerer slik at det å fremme en motkandidat er fullt mulig. Dersom det skjer, vil medlemmene på møtet stemme på sin kandidat. Den som får flest stemmer vil bli valgt til ordførerkandidat for Sandnes Høyre inn mot kommunevalget neste år, sier Nedrelid.

– God ordfører i Forsand

Gruppeleder i Forsand Høyre, Trond Haukelid, mener uavhengig av både prosess og eventuelle motkandidater, at Bjarte Dagestad vil utgjøre en meget god ordførerkandidat dersom han velges kommende onsdag.

– Bjarte Sveinsvoll Dagestad har vært en meget god ordfører for Forsand. Det å være ordfører og eneste ansatt politiker i en kommune er meget krevende. I små kommuner har ordføreren liten administrasjon å støtte seg til. Jobben krever at ordføreren er grundig i sitt arbeid. Bjarte har i løpet av disse årene etablert et godt kontaktnett inn i Høyre sin organisasjon. Han har i flere saker søkt støtte oppover i organisasjon, og har således skaffet seg en erfaring og relasjoner som vil være meget nyttig i det videre politiske arbeid i Sandnes. Bjarte har som ordfører også vist stor arbeidskapasitet. Han fremstår som meget trygg i krevende situasjoner, også i møte med mediene, sier Haukelid.

– Møt opp

Gruppelederen i Forsand håper politikerne fra begge kommunene stiller på nominasjonsmøtet på onsdag.

– Jeg håper medlemmene møter frem og stemmer på den kandidaten de mener kan sikre et godt samarbeid, slik at Høyre kan sette et sterkere preg på politikken i Sandnes, sier Haukelid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...