Spøker for bystrand i sommer

SPØKER: Det gjenstår ennå å komme til enighet med Bane Nor i forhold til byggingen av bystrand i Luravika. Dermed spøker det for bademuligheter i sommer. Foto: Trond Eirik Olsen

De som håpet på å kunne bade på den planlagte bystranden i Luravika i sommer, risikerer å bli skuffet. Blir det ikke snarlig enighet med Bane Nor vil prosjektet ikke bli igangsatt i år.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2018 kl 17:10

BYSTRAND: – Det aller meste er klart. Vi har kommet til enighet med Fylkesmannen og er klar til å starte opp arbeidet, men ennå gjenstår det å komme fram til en avtale med Bane Nor som er grunneier i området. Vi må også få endelig byggegodkjenningen på plass før vi kan komme i gang, sier kommunaldirektør teknisk, Leif Aarthun Ims i Sandnes kommune.

Kort tid

Ifølge Ims jobbes det nå aktivt opp mot Bane Nor, som helst vil se bystranden i Luravika i sammenheng med mer langsiktige planer for området.

– Vi gjør det vi kan for å komme til enighet og ennå er det et lite håp om å kunne få stranden ferdig til sommeren, men det er klart at det nå er kort tid igjen. Vi har ikke så mange måneder på oss derom folk skal kunne ha håp om å bade her i sommer, sier han.

Verkebyll

Bystranden i Luravika har vært en verkebyll for Sandnes kommune i lang tid. Et enstemmig bystyre sa allerede i 2007 ja til bystrand. Det ble da satt av to millioner kroner til planlegging og finansiering av området og det har flere ganger de siste årene blitt gitt løfter om at arbeidet skal kunne starte opp. Utfordringer i forhold til miljø, forurensing og grunnforhold har imidlertid satt en stopper for oppstarten.

– Vi har funnet løsninger på de største utfordringene og er klare til å starte opp så snart vi kommer til enighet med Bane Nor. Fylkesmannen har gitt grønt lys for første byggetrinn. Selve arbeidet vil ikke ta lang tid, men tiden fram til sommeren er som sagt kort, sier Ims.

Bystranden er estimert til 4,2 millioner kroner og finansieringen er godkjent. I april 2016 ble det gjort klart for første byggetrinn som vil få en lengde på 150 meter fra Statoils brygger og videre sørover. Den delen som nå planlegges anlagt strekker seg 80-100 meter fra jernbaneundergangen og nordover mot området der en flytebrygge i dag er plassert.

– Smal sak

Ordfører Stanley Wirak mener det bør være en smal sak å komme til enighet med Bane Nor.

– Jeg håper at ting vil kunne la seg løse snarlig slik at vi kan få dette i stand til sommeren. Vi har gitt innbyggerne løfte om denne stranden lenge. De har ventet for lenge og nå må vi få ting i gang. Å få dette på plass nå er høyt prioritert, sier Wirak og fortsetter:

– De største problemene er heldigvis ordnet opp i og vi har vel aldri vært nærmere en endelig løsning enn det vi er i dag, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...