Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Denne taklingen ga direkte rødt

RØDT: Direkte rødt kort for dette synes urimelig. Foto: Rune Eikeland

Sandnes Ulf skapte ingen verdens ting. Christian Landu Landu ble skadd etter ett minutt, og Bjørnar Holmvik fikk et høyst tvilsomt direkte rødt kort.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2019 kl 00:01

Sandnes Ulf inviterte til årets første hjemmekamp, men glemte å fylle anledningen med innhold. Det er svært sjelden at fotballag ikke skaper målsjanser i løpet av en hel kamp, men mot Nest-Sotra var hjemmelaget rett og slett ikke i nærheten.

Nest-Sotra visste nøyaktig hva de skulle gjøre. Sandnes Ulfs smale midtbanetrio ble løpende som fuglehunder i jaktterreng etter ballen som til stadighet ble vendt fra den ene siden til den andre av et ballsikkert og godt Nest-Sotra.

Flere ganger førte overtaket til farlige innlegg, heddinger og skuddforsøk. Akinshola Akinyemi reddet også på streken midt i første omgang.

– I dag fungerte svært lite. Vi visste hva de ville forsøke på, men likevel kom vi i trøbbel. Vi ble løpende mellom og kom aldri inn i ballfører. Vi fikk justert de defensive hullene i pausen, og vi var litt på gang da det røde kortet ble gitt. Men det var alt, sier Sæternes.

Vedrørende det røde kortet Bjørnar Holmvik fikk, er treneren klokkeklar.

– Han takler på ball, og det er ikke så mye kraft i taklingen. Hvis Bjørnar treffer motspilleren er kortet mulig å forsvare, men som taklingen var, er dette helt feil idømt, sier Sæternes.

Mot slutten, med ti spillere på banen, hadde Sandnes Ulf nok med å stå imot det massive presset fra bortelaget. Kun tilfeldigheter gjorde at Sandnes Ulf ikke tapte.

– De skal ha ros for at de jobbet hardt og sto i mot, men i pausen ga jeg klar beskjed om at det vi presterte ikke var godt nok, sier Sæternes.

Det var heller ikke gått mer enn ett minutt da Christian Landu Landu skulle slå en crosspasning. I det han slo pasningen, falt midtbanespilleren bakpå og tok seg til lysken. Han haltet videre til egen 16-meter, før han sank sammen ved reklameplakaten bak mål.

Medisinsk ansvarlig, Lars Marvik, sier at det dreier seg om samme lår/lyske, men i en annen muskel enn den tidligere skaden.

– Jeg har undersøkt ham, og det ser bedre ut enn fryktet. Det er umulig å spekulere i om ting kunne vært gjort annerledes. Han spilte 90 minutter i Sogndal og har trent normalt denne uken. Det er jo mulig å pådra seg skade selv om han nylig har vært skadet en annen plass i samme fot, sier Marvik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INN: Axel Kryger måtte erstatte Landu Landu. Her i duell med Erlend Hellevik Larsen. Foto: Rune Eikeland

Bengt Sæternes tror skadene til Landu Landu kan stamme fra det faktum at Landu Landu begynte oppkjøringen senere enn de andre spillerne.

– Han kom til oss like før treningsleiren i Spania. Da hadde vi holdt på en stund. Et tynnere treningsgrunnlag kan være en faktor til at han igjen fikk seg en skade i låret, sier Sæternes.

Trøsten er at laget holder nullen. De fleste avslutningene fra Nest-Sotra gikk utenfor mål eller i stolpen. Bortelaget hadde en enorm mulighet på overtid, men heddingen gikk heldigvis for Sandnes Ulf på utsiden av stolpen.

Kampen må være en alvorlig vekker for Sandnes Ulf, og er i seriesammenheng noe av det svakeste på lang tid.

90 min + Gedigen sjanse for Nest-Sotra. Bjarte Haugsdal hedder utenfor fra tre meter.

90 min: Det legges til tre minutter.

89 min: Nest-Sotra som fører og presser.

87 min: Sandnes får frispark midt på Sotras halvdel. Ender i ingenting.

85 min: Lokal jury kårer Pål Vestly Heigre til lagets beste spiller.

82 min: Ny avslutning. Denne gang rett på Vestly Heigre.

81 min: Nest-Sotra skyter i stolpen. Stor sjanse fra åtte meter.

80: Heikkila skal inn. Halgunset har spilt stopper de siste minuttene. Colina ut.

75 min: Sandnes Ulf legger seg naturlig nok bakpå. Eriksen ned som venstre kant.

71 min: Holmvik får direkte rødt etter hard takling delvis bakfra.

70 min: Bojan Zajic roper på Kachi.

68 min: Gaukereiret roper jobba-jobba jobba. Kanskje det hjelper.

64 min: Hjemmelaget får corner. Uten resultat.

58: Ingen sjanser fra Sandnes Ulf. Så langt iskalde i angrep.

54 min: Litt jevnere i andre omgang så langt. Halgunset faller ned og hjelepr de tre andre på midten slik at rommene ikke blir så store.

49 min: Hedding utenfor fra Marcus Mehnert på første stolpe. Nest-Sotra, der altså.

46 min: Ingvald Halgunset inn for Herman Kleppa. Går inn på venstresiden.

45: Pause. En tam og svak omgang av Sandnes Ulf. De er heldige som slipper unna uten baklengs. Framover har hjemmelaget skapt null.

45 min: Akinyemi får gult. Hindrer et potensielt farlig angrep med felling.

44 min: Sæternes setter flere spillere i oppvarming. De rullerer.

41 min: Ny mulighet for Nest-Sotra. Skudd over etter at Sandnes Ulf ikke klarer å få bort ballen etter innlegg .

37 min: Sandnes Ulf har ikke skapt én målsjanse så langt, og bortelaget er dessverre sett med lyseblå øyne, bedre.

34 min: Kjempesjanse for bortelaget. Jo Sondre Aas hedder like utenfor fra fem meter.

30 min: Alexander Dang skyter fra farlig posisjon. Svakt forsvarsspill i forkant. God sjanse for bortelaget. Heigre redder.

27 min: Redning på streken av Akinyemi etter at Heigre ikke klarer å slå ballen over mål.

25 min: Sandnes Ulf virker noe bedre. Kapidzic får gult etter å ha brukt albuen i hodeduell.

22 min: Colina forsøket et skudd etter frispark fra rundt 20 meter. Skrått hold. Rett på.

20 min: Laaksonen er gått inn sentralt på midten i Landus posisjon. Axel Kryger til høyre på midten.

15 min: Sandnes Ulf har mer en nok med å forsvare seg. Bortelaget er så langt bedre og ballsikre.

12 min: Nest-Sotra klart best i gang på stadion. Flere farlige innlegg, spesielt fra deres høyreside.

7 min: Litt vanskelig å se om det er foten eller hodet. Landu Landu holder seg til hodet når han går i garderoben. Sjanse til Nest-Sotra også. Hedding like over.

3 min: Axel Kryger inn for Landu Landu. Kan bety nye uker på sidelinjen for ham.

2 min: Sandnes Ulf heldige som ikke får straffe mot seg. Bogdanovic henger på ryggen til Alexander Dang og delvis angriper bakfra i en hodeduell.

1 min: Landu Landu slår en crosser. Landu Landu holder seg til baksiden.

Da er lagene på banen. Flotte spilleforhold. Sandnes Ulf tar avspark.

(Før kampen)
Bengt Sæternes starter med nøyaktig samme lag som spilte serieåpningen. Det betyr at Axel Kryger sitter på benken når kampen sparkes i gang.

I fjorårets hjemmekamp spilte lagene 1–1. Da etter scoringer av Sanel Kapidzic og Alexander Dang. Nest-Sotra endte på sjetteplass og spilte kvalifisering i 2018. Sandnes Ulf slo Nest Sotra på bortebane med 3–2.

Slik starter Sandnes Ulf: Pål Vestly Heigre – Herman Kleppa, Jasmin Bogdanovic, Akinshola Akinyemi, Bjørnar Pettersen Holmvik – Johannes Laaksonen, Christian Landu Landu, Simon Colina, Vegard Erlien – Sanel Kapidzic, Kent Håvard Eriksen.

Innbyttere: Markus Vassøy Nilsen, Axel Kryger, Kachi, Tapio Heikkilä, Ingvald Halgunset, Adrian Berntsen, Matteo Vallotto

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...