Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Flyr verden rundt for å sikre OL-billett

MOT NYE HØYDER: Tore Navrestad (t.v.) fra Vatne satser på å representere Norge i Sommer-OL i Rio i august. Foto: Martin Hafsahl

En 20-åring fra Vatne vil gjøre stor karriere på liten sykkel. Nå ofrer han alt fram mot OL i Rio til sommeren.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

I helgen er det sesongåpning i supercross i Manchester. Neste helg kjører han verdenscup i Argentina. Tore Navrestad, som representerer Sviland BMX, gjør alt han kan for å sikre OL-billett.

– Målet mitt har alltid vært OL i år. Da jeg var ferdig med videregående skole i fjor bestemte jeg meg for å ta et friår og satse for fullt mot Rio, sier Navrestad til Sandnesposten.

Optimist

Med et snaut halvår igjen til det braker løs med de 31. olympiske sommerleker viser Navrestad fin form. I midten av februar kjørte han et stort løp i Frankrike hvor han ble nummer fire og fem av 200 deltakere.

– Sesongen har begynt bra og jeg vil absolutt si at muligheten for å komme til OL er god. Men det blir nok avgjort i VM i slutten av mai. Alle verdenscupene blir en slags oppkjøring til VM der alt må klaffe, forklarer han.

Grunnlaget er lagt. I vintersesongen har han trent 2-3 økter daglig, noen dager opp mot fire timer. I sesongen har han fortsatt to økter til dagen, men da handler det mer om å holde formen ved like for å komme fra start til mål på 30–40 sekunder. I løpet av et helt år blir det 800–900 treningstimer.

Neste uke reiser Navrestad til Argentina for å delta i årets første verdenscup. Selv om han har deltatt i verdenscupen tidligere år også, har noen turer vært utelatt av økonomiske hensyn.

– Men i år satser vi for fullt. Det er viktig å kjøre verdenscuper for å få erfaring og øvelse på å sykle med de beste, forklarer han.

Treningsleir i Colombia

For å være best mulig forberedt til VM var Navrestad for en måned siden en uke i Colombia og gjorde seg kjent med VM-banen. Sandnes’ og Norges BMX-håp er klar på at det er der det hele vil bli avgjort.

– Det er fire «wildcards» i VM. De fire beste som ikke klarer å kvalifisere seg på UCI-poeng, på grunn av liten nasjon, får muligheten til å ta et wildcard i VM. Hvis jeg kommer til kvartfinale i VM så er jeg nok garantert plass i OL, tror Navrestad.

Men selv om han ikke samler nok poeng i verdenscupene og andre store løp, er det viktig å hevde seg også i disse.

– Selvtillit har veldig mye å si i denne sporten, så det er viktig å få en god start på sesongen, slår Navrestad fast.

– Hva gjør du etter OL i Rio?

– Det vil tiden vise. Jeg vil fortsatt satse, men det er mulig det blir med studier ved siden av. Eventuelt så må jeg få meg flere sponsorer sånn at jeg kan fortsette med dette på fulltid og få noe tilbake for det. Men akkurat nå er det kun OL jeg tenker på.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...