«Før måtte me dekka alt te med ein plastduk»

STORVEIS: Emmanuel Assefaa, Marcus Helle Lauvvik og Ahmad De-Dayekh gleder seg over at de trygt kan legge fra seg utstyr og personlige eiendeler på en trygg plass mens de trener. Foto: Frode Olsen

I forbindelse med årets første hjemmekamp i serien, fikk Riska virkelig testet ut den nye tribunen som ble satt opp på dugnad i løpet av fem dager.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Riska spiller i 4. divisjon, men takket være en iherdig dugnadsinnsats, har klubben reist både ny driftsbygning og splitter ny tribune mellom grasbanen og kunstgrasbanen.

Det smått geniale er at tribunen kan benyttes begge veier. Deler av skilleveggen er av glass, som gjør det mulig for tilskuerne å sitte tørt hvis det regner når kamper går på grasbanen. De nye forholdene betyr også mye for den yngre generasjonen. Emmanuel Assefaa, Marcus Helle Lauvvik og Ahmad De-Dayekh er alle strålende fornøyde.

– Før hadde vi jo ingenting her. Når det regnet måtte vi samle alle klærne og annet utstyr under en sånn svær plastduk. Den nye tribunen er kjempefin, sier Emmanuel Assefaa.

Det er ingen tvil om at Riska FK kan glede seg over et unikt samarbeid med sagbruket i bydelen. Den nye tribunen ble i likhet med driftsbygningen, satt opp i rekordfart.

– Over 100 frivillige stilte opp. Det er helt fantastisk, sier daglig leder, Lennart Ims.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SEIER: Publikum innviet den nye tribunen med å være vitne til 3–1 seier i første hjemmekamp i serien denne sesongen. Foto: Frode Olsen

Årsaken til at slikt er mulig, stammer trolig av at mange i bydelen kjenner hverandre, eller i det minste til hverandre. En kjapp samtale med de tre unge spillerne på 2007-laget, avslører tette bånd, og at forkjærligheten til klubben går i generasjoner.

– Jeg står i mål og spiller litt ute. Min bror står i mål på A-laget, og min far har også stått i mål. Morfar tegnet faktisk den nye driftsbygningen ved siden av grasbanen. Han er byggmester, og har en blå varebil, sier Marcus Helle Lauvvik som et eksempel.

Med tilknytning til den nye tribunen har klubben også sørget for et uvanlig godt speakeranlegg og kiosk. I kiosken står Lise Malmin Ims.

– Jeg har vel vært med siden pappa begynte i klubben, sier datteren av den daglige lederen, mens hun fortvilet vifter unna den verste vaffeldampen med det som kan minne om lett dans.

– Du må nesten stå og vifte sånn til vi har montert kjøkkenviften, smiler Lennart Ims.

Om ting går som normalt på Riska, er viften oppe før vi vet ordet av det.

KIOSK: Det står ikke på fasilitetene når Lise Malmin Ims og Lennart Ims gjør klart til kiosksalg fra den nye multitribunen på Riska. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...