Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Har brukt over 70 spillere på fem sesonger

NYE FJES: Simon Dominquez Colina er tilvekst i 2019. Her får han sine instrukser av Bengt Sæternes på fredagstreningen. Hjemmekampen mot Nest-Sotra starter 18.00 søndag. Foto: Frode Olsen

En opptelling viser at Bengt Sæternes i snitt har byttet ut cirka 14 spillere i forkant av de sesongene han har ledet laget.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2019 kl 12:33

Sandnes Ulf og Bengt Sæternes er straks klare for årests første hjemmekamp mot Nest-Sotra. Laget er foreløpig ikke helt bestemt, men mye tyder på at publikum får stifte bekjentskap med minst fire debutanter i seriesammenheng.

Simon Colina, Pål Vestly Heigre, Christian Landu Landu og Johannes Laaksonen spiller trolig fra start, og dersom Ingvald Halgunset prioriteres, er det duket for et femte ansikt.

Opptellingen viser at over 70 spillere som befinner seg i kategorien av relativt etaberte, har utgjort spillerstallene Sæternes har brukt i sin tid som trener.

Mens de fleste klubber og trenere snakker om den viktige kontinuiteten i spillerstallene, har den reelle hverdagen til Bengt Sæternes fortonet seg annerledes.

Ikke bevisst

Noen spilleravganger skjer naturlig, men Sæternes klar på at alle utskiftingene naturlig nok ikke vært noe de bevisst har planlagt.

– Det har vært for stor gjennomtrekk av spillere. Det normale er vel at rundt tre til fire i en stall byttes ut eller forsvinner av ulike årsaker. Vi ønsker som alle andre å kunne jobbe over tid med spillertroppene, men de siste årene har det dessverre blitt litt slik at vi mer eller mindre må begynne litt på nytt i forkant av sesongene, sier han.

Verst var kanskje fjorårssesongen, hvor Sæternes også ble tvunget til å gjøre justeringen underveis på grunn av skader på nøkkelspillere.

– Det ble spesielt vanskelig i i 2018. Noe av årsaken til de store utskiftningene de siste årene betyr nok at vi ikke helt har lykkes med å finne de rette relasjonene, og ikke minst i å finne spillere som virkelig har lyst å være i Sandnes Ulf for å utvikle seg selv og laget i felleskap. Skader, og det faktum at fotballmarkedet er i generell endring når det kommer til hyppigere klubbytter, gjerne i jakt etter gode kontrakter og større utfordringer, gjør spillerstallene ekstra sårbare for utskiftninger, sier Sæternes.

Selv kunne han gjerne sett for seg et klima som noe oftere er tilfelle i litt midre klubber.

– Det er mange som lurer hvordan mindre klubber, og lag med dårligere økonomiske forutsetninger kan gjøre det så godt som enkelte gjør. Jeg tror nok at kontuiniteten noen av de opplever på spiller- og trenersiden, er en avgjørende faktor, sier Sæternes.

Viktige spillere inn

I vinter så Sandnes Ulf-troppen på godt norsk, ganske så tynn ut. Folk rundt klubben fryktet vel i realiteten at kampen mot nedrykk lurte i det fjerne, men nye signeringer i for eksempel Johannes Laaksonen, Simon Colina og Pål Vestly Heigre fører til litt mer optimistiske tanker. I tillegg ser alt tilsynelatende bra ut med tanke på Kent Håvard Eriksens retur. I seriepremieren overrasket Sandnes Ulf på en positiv måte. Med litt bedre uttelling, kunne det endt med seier på Fosshaugane Campus.

– Spillerne skal ha veldig ros for både motet de viste og innsatsen som ble lagt ned. De torde å stå opp på Sogndal, og vi gjorde det ubehagelig for dem. Målsetningen er selvsagt å gi Nest-Sotra noe å tenke på når de møter oss på søndag, Sier Bengt Sæternes.

Mot bydelslaget fra Hordaland, vet Sæternes at han står overfor en kamp med helt andre ingredienser.

– Mest trolig ligger de kompakt i forsvar med en «femmer» på midten. De liker å slå den lange krosspasningen, og de fyller på med folk for å vinne nedfallsfruktene. Det kan minne litt om samme filosofi Drillo benyttet som landslagstrener. Vi må være på dem og på hugget, sier Sæternes.

Her er en liste med over 70 spillere som har utgjort viktige brikker i troppene:

Saku-Pekka Sahlgren, keeper

Pål Vestly Heigre, keeper

Axel Kryger, forsvar

Daniel Edvardsen, forsvar

Akinshola Akinyemi, forsvar

Tapio Heikkilä, forsvar

Bjørnar Pettersen Holmvik, forsvar

Herman Kleppa, forsvar

Jasmin Bogdanvic, forsvar

Ari Mohr Jonsson, forsvar

Christian Landu Landu, midtbane

Simon Colina, midtbane

Johannes Laaksonen, midtbane

Vegard Østråt Erlien, midtbane

Ingvald Halgunset, midtbane

Adrian Berntsen, midtbane

Kachi, angrep

Kent Håvard Eriksen, angrep

Sanel Kapidzic, angrep

Akinbola Akinyemi, midtbane

Matteo Valotto, angrep

Markus Vassøy Nilsen, keeper

Kayolan Kalinov Kostandinov, midtbane

Dennis Korneiciks, keeper

Arnold Origi, keeper

Niels Vorthoren, midtbane

Remi Johansen, midtbane

Andreas Dybevik, midtbane

Vegard Aasen, midtbane

Bojan Zajic, midtbane

Kristian Brix, midtbane

Roger Ekeland, angrep

Erixon Danso, angrep

Vidar Nisja, midtbane

Egil Selvik, keeper

Viljar Vevatne, forsvar

Jørgen Olsen Øveraas, forsvar

Nicolai Geertsen, forsvar

Mads Lennart Nielsen, forsvar

Tomas Kristoffersen, forsvar

Roy Andre Miljeteig, midtbane

Eirik Larsson, midtbane

Oddbjørn Skartun, angrep

Kristian Brix, midtbane

Jon Petter Stangeland, angrep

Kjell Rune Sellin, angrep

Vetle Hellestø, angrep

Trond Erik Bertelsen, forsvar

Henrik Breimyr, midtbane

Vegard Skjørestad, forsvar

Kenneth Sola, forsvar

Axel Berget Skjøsvik, midtbane

Nicklas Sandberg, midtbane

Eirik Schulze, midtbane

Anel Raskaj, midtbane

Pontus Engblom, angrep

Steinthor Thorsteinsson, midtbane

Hannes Halldorsson, keeper

Ingvar Jonsson, forsvar

Sean McDermott, keeper

Ole Kristian Langås, angrep

Emil Johansson, forsvar

Vegard Aanestad, forsvar

Dereck Decamps, forsvar

Malury Martin, midtbane

Paul Torres, angrep

Tonny Brochmann, midtbane

Solomon Owello, midtbane

Erik Tønne, forsvar

Olafur Karl Finsen, angrep

Øvrige som også har vært innom

Sjur Lothe

Jo Stålesen

Mikal Jakobsen

Erik Berg Mauritzen

Abdu Haki

Aron Christensen

Chris Andre Formo

Jøran Osland

Jonas Høidahl

Anders Bauge

Jonas Tveit

Kyrre Flesjå

Abi Huka

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...