Snart seriestart i Eliteserien: Morten er bankers på laget

GARANTERT PLASS: Morten Linder kommer til å få rikelig med eliteserieerfaring denne sesongen. Sandnes HK har faktisk ikke en eneste spiller til å utfordre ham på høyrekanten.

Sandnes håndballklubb har ikke penger til å forsterke laget noe mer før Eliteserien starter om fem dager. Morten Linder får derfor ingen konkurranse om høyrekanten på laget.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2017 kl 18:31

Morten Linder er SHK-herrenes eneste høyrekant.

Sportssjef for herrelaget i Sandnes håndballklubb, Petter Sværen, sier det ikke er økonomi til å hente flere spillere før sesongen starter – selv om behovet er der.

– Vi trenger et par forsterkninger til på høyresiden, spesielt på kanten, men ut fra de økonomiske rammene vi har fått tildelt så er det ikke mulig å hente inn flere. Vi må ha sponsorhjelp for at det skal bli en mulighet, sier Sværen til Sandnesposten.

Liker presset

Det betyr at et stort ansvar hviler på skuldrene til en 20-åring.

– Jeg har spilt alene på høyrekanten siden jeg var 16 år og er sånn sett vant med det. For lagets beste burde vi kanskje hatt en til, men jeg føler meg trygg alene også, sier Morten Linder, som kom til Sandnes HK fra Fjellhammer før forrige sesong.

20-åringen er en skikkelig publikumsspiller som spiller med et stort engasjement. Debutsesongen for SHK var god, det har også oppkjøringen i sommer vært. Nå satser han på å levere minst like bra i eliteseriedebuten.

– Det blir kjempekult og en erfaring for livet å spille i eliteserien. Det som er fint er at vi er underdogs, men vi skal gjøre alt vi kan for å skape litt show i Sandnes, sier han.

– Det blir litt ekstra press på deg nå?

– Ja, men jeg liker press. Jeg tror det kommer til å gå kjempebra.

– Ikke optimalt

Hvem som spiller høyrekant hvis Linder blir skadet er et eneste stort spørsmålstegn. Klubben har per i dag kun to venstrehendte i Anders Krognes Gjervik og Lars Sigve Hamre. Høyrekant Vetle Høgemark, som la opp midtveis forrige sesong, er tilbake i klubben – men han skal spille for rekruttlaget og er ifølge trener Dalibor Sedjak uaktuell for a-lagsspill.

Han beskriver høyrekant-situasjonen på følgende måte:

– Det går utover kvaliteten på trening og konkurransesituasjonen i kamper. Det er langt ifra optimalt, innrømmer Sedjak.

– Hva gjør du hvis Morten Linder ikke presterer – eller blir skadet?

– Han kommer til å prestere. Men hvis vi må, så er det enten Anders (Krognes Gjervik) eller Lars Sigve (Hamre) som må ta den plassen.

Linder gjør det han kan for å berolige både trener og supportere.

– Jeg satser selvfølgelig på å spille såpass bra at Dalibor slipper å bruke noen av dem, sier Linder og smiler.

Lite skadet

Høyrekanten har hatt noen skader de siste årene, men er kjent for å bite tennene sammen og ofre seg for laget. I tredje siste kamp i fjor tråkket han over og gikk på krykker i tre dager, men ti dager senere var han på banen for SHK igjen.

– Sånn er det når man er over middels håndballinteressert. Jeg klarer jo ikke å sitte og se på. Godt med teip og god oppvarming gjorde susen det, selv om den skaden satt godt i. Det var bare å riste den av seg, forklarer Linder og ler.

Linder pådro seg en ankelskade i Fjellhammer som i utgangspunktet skulle holde ham ute i seks-sju måneder, men kantspilleren var tilbake på banen igjen etter halve tiden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...