Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Matteo fullførte heroisk tross «kjempesmerter»

Stort bildegalleri fra Sandnes halvmaraton

Om det var mangelfull oppvarming eller for mye frokost som førte til at Matteo (4) fikk sting like etter start, vites ikke. Etter en liten tur med mamma i skogen slo han hemningsløst tilbake. Han var blant mange barn og voksne som fortjent fikk ekte medalje rundt halsen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2017 kl 23:41

Sandnes halvmaraton med ulike distanser har rukket å bli en liten tradisjon. For fjerde år på rad samlet ivrige løpere seg ved Bogafjell idrettshall. Først avgårde var barna. De sto overfor en strabasiøs løype på 1,5 kilometer. For Matteo ble ikke løpet akkurat som planlagt.

Like etter start måtte han stanse med det som garantert var kjempesmerter i magen. Han holdt seg til høyre side og kunne rett og slett ikke løpe videre. Som mange kjenner til kan god gammaldags sting gjøre veldig vondt.

Mamma Marcia, tilskuere, media og resten av familien prøvde med alt de hadde av kunnskap for å få gutten til å fullføre.

– Det er umulig. Jeg har kjempevondt under ribbeina. Akkurat her, peker Matteo fortvilet.

En tur i skogen hjalp

Etter en ørliten «pepptalk» med mamma inne i skogholtet forsvant smertene gradvis, og da han igjen fikk synet på de andre ungene, så klinket han til i de siste motbakkene før mål.

– Det var kjekt han kom til mål og kunne få medalje. Tross litt motgang underveis var dette en flott opplevelse for ungene, sier Marcia.

Det var ikke bare ungene som skulle i ilden. Foreldrene hadde også meldt seg på for å løpe distansen over fem kilometer.

– Jeg var med på å sykle til Paris i sommer, men etter det har det blitt lite trening. Jeg gruer meg litt, men sammen med Marcia skal vi klare dette, sier mannen alle bekjente omtaler som «Peri».

600 deltakere

Thor Bjarne Hesselberg fra aksjeselskapet Aktive Hoder fikk en travel tid i forkant av startskuddene til løpene for de voksne. 550 forhåndspåmeldte ble kjapt til 600, og vel så det, like før start.

– Det er stas å invitere til løpsfest. Vi ser det finnes deltakere som kommer fra hele regionen, og ikke bare fra Sandnes. Det litt for få av dem som bor på Bogafjell som deltar synes jeg. Neste år satser vi på at flere av dem som bor her også melder seg på, sier Hasselberg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...