Sandnes Ulf vil ikke bruke penger de ikke har

GOD: Bengt Sæternes sier Claes Kronberg hever nivået på trening, men klubben har så langt ikke funnet en forsvarlig økonomisk løsning. Foto: Frode Olsen

Bengt Sæternes ønsker Claes Kronberg inn i stallen, men klubben tør ikke utfordre budsjettet med en signering de ikke har dekning for.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.04.2019 kl 12:41

Tidligere Viking- og Sarpsborg-spiller Claes Kronberg har trent med Sandnes Ulf de siste ukene. Dansken er kontraktløs, og kan på den måten signere for ny klubb utenfor det normale overgangsvinduet. Regelverket hindrer ikke «arbeidsledige» spillere, og Kronberg kan i realiteten bli klar i løpet av veldig kort tid.

Utfordringen ligger verken på lyst eller tvil hos partene. Så langt har ikke Sandnes Ulf funnet pengene som skal til for å lønne Claes Kronberg. Styreleder Terje Hopen sier at de eventuelt er nødt for å få ekstern hjelp.

– Vi tør ikke gamble med budsjettene våre. Daniel Edvardsen og Ari Mohr Jonsson er også på vei tilbake fra sykmeldinger. Snart er det klubben som skal lønne dem på vanlig måte, og ikke NAV. Vi har dessverre ikke økonomisk handlerom til å ta inn flere spillere akkurat nå, sier Hopen.

Det er ikke godt nytt for Bengt Sæternes. Treneren er selvsagt klar over situasjonen og argumentene fra ledelsen, men skulle gjerne hatt Kronberg inn i stallen med det første.

– All historie viser at det vil oppstå rulleringer i en spillerstall i løpet av sesongen. Noen kan bli skadet, og spillere kan forsvinne i overgangsvinduet. Sett i det perspektivet, er det ikke sikkert at gamblingen med å signere Kronberg nå er så veldig høy, sier Sæternes.

Sandnes Ulf har ikke tradisjoner, ei heller sterke ønsker, om å operere med eksterne investorer når det kommer til enkeltspillere.

– Vi er selvsagt klar over situasjonen og er åpne for å se på mulige løsninger om det skulle dukke opp noen. Så får vi rett og slett se ting an. Akkurat nå er ikke pengene på plass, og det er noe vi bare må forholde oss til, sier Hopen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...