SVBK-spillere i norgestoppen

GLADE FOR SØLV: Fornøyde spillere fra SVBK. Tuva Aarrestad, Jenny Adolfsen Rørtveit, Oda Løvø Steinsvåg, Wilde Jacobsen. Foto: Siv Janne Aarrestad

Hele fire spillere fra Sandnes volleyballklubb var på damelaget til Toppvolley Norge (TVN) som spilte seriefinale i Mizunoligaen i helgen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2018 kl 12:21

I seriefinalen spilles det en hjemme- og en bortekamp mellom de to vinnerne av semifinalene, men siden mange av spillerne på laget til TVN skal spille EM-kvalifisering med U19-landslaget i Italia til helgen ble begge kampene spilt samme helg.

God start

Laget fra TVN startet første kamp lørdag solid, og vant de to første settene henholdsvis 25-20 og 25-21. I de to neste settene var ikke marginene helt på TVN sin side og det ble tap 21-25 og 22-25. I femte og avgjørende sett var gnisten tilbake i TVN-laget. De imponerte med sterkt servepress og variert og solid angrepsspill, og vant så klart som 15-9.

Førde måtte vinne kampen på søndag for å få et avgjørende «Golden set» og det var et revansjelystent Førde-lag som entret banen. TVN startet likevel kampen glimrende og vant første sett med solide 25-16. De neste tre neste settene ble svært jevnspilte, men rutinen til Førde ble avgjørende for at Førde til slutt dro i land seier med sifrene 25-21, 26-24 og 25-21.

– Neste sesong tar vi gull

Dermed var det duket for et siste og avgjørende «Golden set». De unge jentene på TVN-laget var tydelig preget av alvoret, og de kom tidlig på etterskudd i det siste settet. Førde sitt høye servepress ga TVN færre muligheter til å variere sitt angrepsspill, og effektive blokker gjorde det vanskelig å skaffe poeng på egne angrep. Settet ble vunnet 15-6 av Førde, men de unge TVN-jentene var likevel fornøyd med å ha vunnet sølv i årets Mizunoliga. Historisk sett er dette det beste resultatet i et sluttspill for TVN noen gang.

– Det var en gøy og lærerik opplevelse som skal brukes i senere tid. Selvfølgelig ville gull vært bedre, men sølv er ikke dårlig med tanke på alderen i dette laget. Det gir bare motivasjon til å jobbe enda hardere til neste år, sier sandnesjenta Tuva Aarrestad (18), som nå er erfaringen rikere og allerede ser fram til neste sesong:

– Vi er et ungt lag mellom 17 og 19 år, men alle er treningsvillige og gir alt for å bli bedre. Neste sesong tar vi gull, sier hun offensivt.

Landslagsoppdrag

Tuva Aarrestad, Oda Løvø Steinsvåg og Wilde Jacobsen reiste direkte videre på samling med U19-landslaget i Oslo etter kampen. Der skal de trene sammen før de reiser til Milano for å spille andre runde i EM-kvalifiseringen for U19 senere denne uken. Norge skal spille mot Italia, Tsjekkia og Østerrike. Vinneren av puljen går direkte videre til tredje runde. Finalerunden spilles i Albania i september.

Eivind Hettervik fra Sandnes er også tatt ut på GU20-landslaget som skal spille andre runde i U20 EM i Beograd til helgen, mens Anne Bjørnøy Dale er tatt ut på U19-landslaget.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...