Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Vi er usikre på hva som venter oss

USIKRE: Bengt Sæternes forbereder spillerne sine på det aller meste. Det aller viktigste for Sandnes Ulf-treneren, er at han eget lag skaper flere målsjanser enn tilfellet har vært i de tre første serierundene. Foto: Frode Olsen

Et merkverdig trenerskifte og varierende innhold i de første kampene, gjør at Bengt Sæternes er usikker på hvilken kampplan Start legger før møtet på Sandnes stadion.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Fakta er at IK Start har slitt med å slå to nyopprykkede lag i sine to første kamper. Sørlendingene har også endret måten å spille på, noe som gjør at Bengt Sæternes forbereder spillerne på ulike scenarier.

– De spilte faktisk med en fembackslinje i den ene kampen, men endret til fire mann bak i påfølgende kamp. Vi regner med at Start stiller med en firer i det bakerste leddet, men det er selvsagt usikkert. Det i seg selv er ikke noe vi legger veldig med krefter i på forhånd, men det er greit å registre, sier Bengt Sæternes.

Planlegger å vinne

Treneren vet heller ikke fasitsvaret når det gjelder om Start kommer til Sandnes for å legge seg bakpå, eller om de vil stå høyt med laget sitt i presset.

– Vi må ta høyde for begge deler, men dette er en kamp vi planlegger å vinne. Vi ønsker å score flere mål, og ikke minst skape flere sjanser enn vi har gjort i innledningen. Målsetningen er at vi i større grad får med våre sidebacker i det offensive spillet. Vi må ha bredde og bruke vendingsmulighetene når de oppstår, sier Sæternes.

Fri langfredag

For at alle spillerne skal være mest mulig preppet, tar Sæternes individuelle hensyn. Kent Håvard Eriksen har spilt flere kamper etter tilbakekomsten på noe tynnere fysisk grunnlag, sammenlignet med spillertroppen for øvrig.

– Kent Håvard får litt ekstra hvile i påsken. Det trenger han. Sanel Kapidzic ser stadig bedre ut, og jeg tror han kommer til å spille en god kamp mot Start. Guttene har fri langfredag før vi terper videre inn mot Start-kampen, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DUO: Sanel Kapidzic og Bjørnar Holmvik har smilene på plass før storkampen 2. påskedag. Foto: Frode Olsen

Landu Landu spiller ikke

Daniel Edvardsen og Ari Mohr Jonsson trener begge med ball, men er ikke aktuelle til dette oppgjøret. Christian Landu Landu spiller heller ikke mot Start. Bjørnar Pettersen Holmvik soner sin andre og siste kamp etter det røde kortet mot Nest-Sotra.

Akinshola Akinyemi fikk seg en liten «trøkk-16» på treningen skjærtorsdag, men ventes klar til oppgjøret. Lite tyder på at Sæternes gjør endringer på laget fra sist serierunde.

Sandnes Ulf (4–3–3): Pål Vestly Heigre – Axel Kryger, Jasmin Bodanovic, Akinshola Akinyemi, Ingvald Halgunset – Vegard Erlien, Johannes Laaksonen, Simon Dominquez Colina – Kachi, Sanel Kapidzic, Kent Håvard Eriksen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...