SR-Bank utfordrer Sandnes kommune

Donerte 400.000 til utvendig treningspark

DONERTE: Sjef i SR-Bank avdeling Sandnes, Ole Gilje, mener kommunen bør bidra. Her er han sammen med nestleder i Hana Il, Ole Morten P. Løge, på det som etter planene skal gjøres om til et landemerke i byen. Foto: Frode Olsen

Sparebankstiftelsen til SR-Bank donerte mandag 400.000 kroner til ny utvendig treningspark på toppen av Hanafjellet. Banken ber Sandnes kommune om å komme på banen for at idrettslaget skal kunne realisere planene om et sentrumsnært landemerke.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Hana IL har store planer for sine nærliggende områder. Klubben har iverksatt et prosjekt med en totalramme på seks millioner kroner. Tanken er å løfte Hanatrappene som sted, og gjøre området enda mer attraktivt for byens innbyggere.

  • Opprusting av eksisterende trapper.
  • Ny belysning for utvidet bruk og trygghet. Reparasjon av trapper og ha?ndtering av overvann.
  • Opprusting av rekkverk og sikkerhetstiltak
  • Aktivitetspark
  • Opparbeidelse av omra?det bak klubbhuset. Utendørs treningspark
  • Område for lek
  • Fortsettelse av Hanatrappene og utsiktspunkt
  • Gangsti langs fjellknausen, med utsiktspunkt mot byen. Koble Hantrappene som en del av «De 7 ulvungane»

Ber kommunen komme på banen

Mandag donerte SR-Bank 400.000 kroner til prosjektet. På sjekken står det utvendig treningspark og Hanatrappene.

– Jeg vil utfordre Sandnes kommune om å bidra til dette prosjektet. For vårt vedkommende er vi positive fordi dette konseptet vil bli et gratistilbud til alle i regionen. Med opprustede trapper, inkludert treningspark på toppen med flotte apparater, er jeg sikker på at tilbudet vil bety økt aktivitet. Med den planlagte utkikksposten mener jeg Sandnes også vil bli en turistattraksjon rikere. Her bør kommunen bidra, sier Gilje.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

400.000: Nestleder i Hana, Ole Morten P. Løge, og daglig leder Helge Haugen, fikk sjekk av SR-bank til opparbeidelse av utvendig treningspark, oppjustering av selve trappene og tanken om en tilhørende utkikkspost. Ole Gilje fra banken utfordrer nå Sandnes kommune. Foto: Frode Olsen

Roger Årdal i Hana IL er meget glad for pengegaven fra SR-Bank. Doneringen øremerkes treningsparken, men klubben er interessert i at hele prosjektet til slutt skal realiseres.

– Vi har tro på prosjektet, men klubben er avhengige av økonomisk bistand. Utkikksposten, med videre tilknytning til øvrige turområder, er ikke bare et tilbude for de som er så spreke at de går eller løper i trappene. Dette vi også bli et lavterkseltilbud. Tanken er at det skal kunne være mulig å kjøre opp på andre siden for dem som ønsker det, sier Årdal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UTKIKKSPOST: Slik ser planene ut på tegnebrettet. Foto: Vest/y arkitektur

Nestleder i klubben, Ole Morten P. Løge, forteller at det er arkitekt Anders Westlye Sølvberg som har stått for å omgjøre idé til tegning.

– Våre tanker er å bevare trappene i sin opprinnelige stil. Samtidig ønsker vi å oppjustere kvaliteten med belysning, og opparbeidet vegetasjon. Oppe på rampen vil utsikten være blendende. Vi ser for oss å fjerne en del vegetasjon for å tilrettelegge for benker og rekreasjon. Treningsparken skal opparbeides på baksiden av klubbhuset. Der finnes det i dag en lekeplass som ble benyttet i forbindelse med skole- og barnehagedrift, sier Ole Morten P. Løge.

BAK KLUBBHUSET: Den utvendige treningsparken skal ligge i området hvor Ole Morten P. Løge og Roger Årdal befinner seg på bildet. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...